Holender u Subotici (© Star sport)
Holender u Subotici (© Star sport)

Aktivira se klauzula: Partizan za 450.000 evra kupuje Holendera

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.12.20. | 11:53

I planira da ga proda posle Prvenstva Evrope

Kako sa Umarom Sadikom – tako sa Filipom Holenderom. Isplatio se Partizanu aranžman sa Romom, nešto slično napraviće sa Luganom, uveren da će i na reprezentativcu Mađarske zaraditi novac kao i slučaju Nigerijca.

Posle samo nekoliko meseci, crno-beli su odlučili da otkupe Holenderov ugovor u nadi da će im 26-godišnji krilni napadač doneti najpre sportsku, potom i ekonomsku korist. Iako prelazni rok na teritoriji Srbije zvanično počinje tek 11. januara, u Humskoj su posle iscrpnih analiza shvatili da je rođeni Kragujevčanin vredan ulaganja. Zato će posle novogodišnjih praznika prioniti na realizaciju posla, mada ostaje pitanje da li će ga, kao u slučaju Sadika, završiti tokom zime ili, možda odložiti na leto.

Izabrane vesti

Izvesno je samo da će aktivirati klauzulu iz letos utanačene saradnje sa Luganom. Tad je dogovoreno da pozajmica Filipa Holendera do kraja sezone košta svega 50.000 evra, a da je fiksna cena otkupa postavljena na 450.000 evra. Bivši član Honveda je za kratko vreme na Topčiderskom brdu ubedio ljude iz kluba da je vredan trajnog angažmana, što znači da će ukupno koštati Partizan pola miliona evra.

Jedan od razloga zbog kojih je Partizan rešio da se upusti u poslovanje sa Luganom leži u činjenici da će Filip Holender narednog leta učestvovati na Prvenstvu Evrope sa selekcijom Mađarske. Procena čelnika kluba je da će mu cena samo rasti, što istovremeno otkriva i plan da ga maltene odmah posle turnira prodaju. Kao što su uradili i sa Sadikom. Za takmičarske ambicije ionako malo ko haje...

Filip Holender je dosad odigrao osam utakmica za Parni valjak, dao je tri i namestio još tri gola, u seriji pobeda pred kraj jesenjeg dela Superlige.



tagovi

FK PartizanFilip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara