Al Kelaifi baš čačka mečku...

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 01:54

Madridski As piše kako je PSŽ krenuo u akciju preotimanja Oreljena Čuamenija...

Ako ćemo po istoriji, tradiciji i doprinosu svetskoj fudbalskoj baštini Real je nedostižan za Pari Sen Žermen i verovatno će još dugo, dugo tako ostati. U igračkom smislu najbolji francuski tim je već nekoliko godina unazad barabar sa Madriđanima - mada to nikako da naplati trofejom za kojim toliko čezne - a slučaj Kilijana Mabapea pokazaju kako Sveci i na tržištu, odnosno na polju atraktivnosti, vrednosti i značaju brenda, mogu da se nose s najvećim klubom sveta.

Kao posledica toga na pomolu je, izgleda, novi ozbiljan okršaj Reala i Pariza van terena. A samim tim i rivalstvo u nastajanju. Tačka trvenja, kako navodi madridski AS, sada je Oreljen Čuameni (22). Vezista Monaka bio je viđen u belom dresu, Florentino Perez i njegovi saradnici više od šest meseci natenane su pripremali teren za završni udarac, da bi se u celu priču poslednjih dana uključio PSŽ i značajno zakomplikovao situaciju.

Izabrane vesti

"Real je uspešno vodio pregovore sa igračevim predstavnicima, momak je bio odlučan da napusti Kneževinu i pridruži se Madriđanima, ali kada je došlo vreme za razgovor dva kluba Parižani su tu videli pukotinu i krenuli u ometanje posla", piše španski list.

Svesni da Real posle kiksa sa Mbapeom ne sme sebi da dozvoli novi neuspeh na tržištu, čelnici Monaka zahtevali su čak 80.000.000 evra na ime obeštećenja za igrača čija je procenjena vrednost tek nešto iznad 40.000.000.

Uvidevši da se u prethodna tri dana ništa ne događa po ovom pitanju - mada je Marka objavila kako je dogovor postignut - PSŽ je ušao u priču i navodno planira da pošalje zvaničnu ponudu za Čuamenija.

Ovo je samo još jedan slučaj u nizu koji pokazuje da od negovanja dobrih odnosa Reala i Pariza više nema ništa. I Perez i Al Kelaifi vodili su računa da ne guraju prst u oko jedan drugom, maltene da su u javnosti govorili o tome, međutim očito da su odnosi zahladneli prilikom one inicijative za stvaranje evropske Superlige. Perez je u toj priči predvodio odmetnike, dok se Kelaifi prikolonio Uefi i Aleksandru Čeferinu.

U međuvremenu, PSŽ je Realu pokušao da pokvari još jedan posao, onaj sa Eduardom Kamavingom. Pokušavali su Francuzi na sve načine tokom prošlog leta da ga preotmu, ali sam igrač nije želeo na Park prinčeva.

Navodno, u misiji preotimanja Oreljena Čuamenija uključen je i Kilijan Mbape, koji nagovara 22-godišnjeg vezistu da će mu bolje biti uz njega u Parizu.

Biće veoma zanimljivo videti odgovor Florentina Pereza ukoliko se ispostavi da je sve ovo istina. Ili ako Čuameni zaista završi u Pari Sen Žermenu.


tagovi

Oreljen Čuameni

Obaveštavaj me

PSŽ
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara