Naser Al Kelaifi (©AFP)
Naser Al Kelaifi (©AFP)

Al Kelaifi posetio trening Svetaca i poslao poruku Embapeu: Niko nije iznad kluba

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.07.23. | 21:51

Predsednik Pari Sen Žermena, ipak, još nije imao sastanak sa kapitenom. Navodno se čeka 1. avgust...

Kilijan Embape se u ponedeljak priključio pripremama Pari Sen Žermena u novom velelepnom sportskom centru kluba Poisiju, a dan kasnije ekipu je posetio prvi čovek Svetaca, Naser Al Kelaifi. Tom prilikom predsednik Parižana je održao govor u kojem je dao punu podršku novom treneru Luisu Enrikeu, ali i posao poruku kapitenu s kojim je trenutno u svađi.

Razlog je dobro poznat: Embapeova odluka da ne produži ugovor, već po isteku aktuelnog, sledećeg leta, napusti klub kao slobodan igrač (i, najverovatnije, ode u Real Madrid). Al Kelaifi je pobesneo saznavši za plan prve zvezde tima i poručio mu da ode već ovog leta, svestan da klub jedino tako može da dobije obeštećenje. Iako nisu imali sastanak u "četiri oka", predsednik Parižana tu poruku je poslao Embapeu kroz svoje obraćanje ekipi.

Izabrane vesti

Francuski mediji prenose da je Al Kelaifijev govor trajao 15 minuta, a u njemu je igračima poručio da "niko nije iznad Pari Sen Žermena".

"Nisam ni ja, a svako ko ne želi da igra za grb ovog kluba ili pokazuje nepoštovanje, ne bi trebalo da bude ovde. Klub je napravio najbolji trening centar na svetu kako bi igrači napredovali. Sada nemate izgovor, neće vam ništa nedostajati. Moramo da se fokusiramo na dobar rad, a onda će i rezultati doći. Moramo da igramo sjajan fudbal i igrači su obavezni da na taj način uzvrate podršku koju imaju od navijača i kluba", rekao je prvi čovek PSŽ-a.

Pre govora, Al Kelaifi je viđen kako lično dočekuje nove igrače Skrinijara, Asensija, Ugartea, Lukasa Ernandeza, Kang In Lija i Šera Ndora. Obraćao im se na engleskom, ali je nešto kasnije najavio da će što pre morati da nauče francuski jezik jer će ubuduće sa svima razgovarati isključivo na francuskom.

"Želim da poželim dobrodošlicu novom treneru i igračima. Važno je da vam kažem da trener ima slobodu da radi šta hoće, on odlučuje ko će igrati i koliko", naglasio se predsednik francuskog prvaka.

Što se tiče Embapeovog slučaja, 1. avgust je datum kada mu sleduje 40.000.000 evra, odnosno polovina bonusa za lojanost po ugovoru potpisanom pre godinu dana, kada je produžio na još dve sezone. Sve više se pominje da je to ono što francuski golgeter čeka, a tek potom bi mogao da se upusti u pregovore sa klubom o tome da li će otići ovog leta ili ostati do kraja sezone. Druga opcija imala bi žestoke finansijske posledice po PSŽ zbog pravila o finansijskom fer-pleju. U slučaju da Embape ode kao slobodan, Parižani bi morali da pronađu igrače čijom prodajom bi popunili rupu od skoro 200.000.000 evra.

Tokom današnje posete predsednika, ekipa se slikala sa Al Kelaifijem u znak podrške rezervnom golmanu Serhiju Riku koji je bio u komi nakon nedavnog pada s konja. Njegovo stanje se u međuvremenu poboljšalo, a sa treninga mu je poslata grupna fotografija sa njegovim dresom. Lako je uočljivo da se Kilijan Embape na njoj nalazi prilično udaljen od prvog čoveka kluba.



tagovi

Pari Sen ŽermenKilijan EmbapeNaser Al KelaifiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara