Nikola Maraš (AFP)
Nikola Maraš (AFP)

Alaves dovodi srpskog štopera

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.07.22. | 16:59

Madriđani nisu iskoristili opciju otkupa

Alaves je ispao iz španske Primere ali pravi ambiciozne planove da se ekspresno vrati u nju i deo tih planova je srpski štoper Nikola Maraš.

Španski mediji javljaju da je Alaves blizu dogovora sa Almerijom oko Maraša koji je prošlu serzonu proveo kao pozajmljen igrač Almerije u Rajo Valjekanu.

Izabrane vesti

Alaves se u prošloj sezoni oslanjao na štoperski tandem Florijan LeženViktor Lagvardija, ali ovom drugom je istekao ugovor i nije želeo da ga produži. Prva želja Alavesa za jačanje odbrane je upravo Maraš i navodno su pregovori u završnoj fazi. Almerija je pristala na pozajmicu, a Alaves na opciju otkupa koja bi postala obavezna u slučaju plasmana u Primeru. Čeka se samo da igrač prihvati.

Maraš je došao u Almeriju 2019. iz portugalskog Šaveza na jednogodišnju pozajmicu i Španci su ga otkupili posle sjajne sezone u kojoj je odigrao 39 mečeva i bio drugi u ekipi po ukupnoj minutaži. Odigrao je još jednu szeonu za Andalužane ali kako se opet nisu plasirali u Primeru, prošlog leta je prihvatio poziv prvoligaša Rajo Valjekana.

U Raju je minule sezone debitovao u Primeri, u prvom delu sezone ulazio u igru sa klupe ili počinjao kada su starteri bili povređeni ili suspendovani, da bi se u drugom delu sezone posle povrede Saveljića ustalio u prvoj postavi.

Ipak, Rajo nije iskoristio opciju otkupa i Maraš se vratio u Almeriju sa kojom ima ugovor do 2024. Kako se Almerija napokon plasirala u viši rang i ima definisanu štopersku liniju, Maraš nije u prvom planu i zato je klub sa juga Španije otvoren za pozajmicu. Ponuda je stigla sa severa zemlje i u narednim danim bi sve trebalo da se ozvaniči jer ga trener Luis Garsija želi u timu od početka priprema.


tagovi

Nikola MarašLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara