Masimilijano Alegri (©Reuters)
Masimilijano Alegri (©Reuters)

Alegri prvi čeka iza vrata ako Zidan saopšti da odlazi

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 06:38

Drugi kandidat je Raul

Burna nedelja čeka Real Madrid. U subotu će igrati poslednje kolo Primere sa nadom u čudo, da može u ciljnoj ravnini da izbije ispred gradskog rivala Atletika i uzme šampionski pehar u ruke.

Ali kakav god da bude rasplet u subotu uveče, već nedelja ili ponedeljak mogli bi da donesu novu buru na stadionu Santijago Bernabeu, jer se očekuje da tada Zinedin Zidan saopšti Upravi da li će ostati trener i naredne sezone ili će otići.

Izabrane vesti

Španski mediji su Francuzu kofere već spakovali, pisali kako je rekao igračima u svlačionici da odlazi, što je on nakon toga žustro demantovao. Ono što nije demantovao je da će nakon poslednjeg kola morati da objavi kakvi su mu planovi, da bi i Real mogao da reaguje.

List AS danas donosi informaciju da su dvojica kandidata za budućeg trenera Reala: Masimilijano Alegri i Raul.

Italijanski stručnjak je prvi iza vrata u redu ako Zidan odluči da kroz njih prođe i napusti Madrid. Alegri je iskusan, zna kako se osvajaju trofeji, nakupio ih se na klupi Juventusa, a cenjen je u krugovima fudbalskih poslenika zbog toga što se lako adaptira na sve uslove i ne traži čuda, pojačanja od stotinu miliona evra...

Kako piše AS, Alegri ima na stolu dve jake ponude od klubova iz Zapadne Evrope, ali ih drži na čekanju dok ne vidi šta će biti sa Realom. Ipak se Kraljevski klub, najveći na svetu, jako teško odbija.

Plan B koji imaju Florentino Perez i njegov tim je da se u slučaju odlaska Zidana šansa da Raulu Gonzalesu. Nekadašnji golgeter Blankosa je do sada vodio Kastilju, koja je Realov B tim, a demantovao je informacije kako bi mogao da preuzme Ajntraht i samostalnu trenersku karijeru započne u Bundesligi. I njemu je san da počne da radi u Primeri, a naravno da bi klupa Reala bila – idealna.

Možda je jedini Raulov minus manjak trenerskog iskustva na najvišem nivou, jer Reala čeka potpuna rekonstrukcija tima ovog leta i biće mu potreban neko sa više mudrosti i „pređenog puta“ da bi lakše upravljao novom ekipom.

A, opet, sve je to u vazduhu dok Zinedin Zidan ne kaže da ili ne...


tagovi

Masimilijano AlegriReal MadridRaul GonzalesZinedin ZidanPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara