Vlahović i Di Marija (©Reuters)
Vlahović i Di Marija (©Reuters)

Alegrijeve izmene umalo pokvarile Vlahovićev prvenac; Donaruma sačuvao PSŽ na vrhu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.10.22. | 23:03

Srpski napadač pogodio prvi put ove sezone u Ligi šampiona za 3:1 protiv Makabija; remi Benfike i Pari Sen Žermena (1:1) po meri Stare dame

Juventus je i dalje u igri! Pobedom nad Makabijem iz Haife 3:1 (1:0) Torinezi su ostavili Izraelce na začelju Grupe H Lige šampiona sa tri poraza i primakli se vodećem tandemu Pari Sen Žermen - Benfika. Njihov duel u Lisabonu završen je remijem 1:1, tako da Stara dama ima šansu da se s nova tri boda, za nedelju dana u Haifi, uključi u trku za osminu finala.

Velike zasluge za to ima Dušan Vlahović, strelac pogotka za 2:0 na perfektno dodavanje Anhela Di Marije u 50. minutu, ali najveći doprinos prvoj pobedi Juventusa u eliti ove sezone dao je upravo Argentinac. Nagovestio je vremešni as da će, ukoliko ga zaobiđu povrede, predstavljati ubojit tandem sa srpskim reprezentativcem u špicu. Još kada im se priključi Federiko Kijeza, a Filip Kostić bude na nivou na kom ume...

Izabrane vesti

Drugi Orao u crno-belom dresu nije večeras blistao, pa ga je Alegri zamenio u 66. minutu Lokatelijem. Istovremeno je Bonuči ušao umesto večerašnjeg kapitena Kvadrada, čime je bilo jasno da su na klupi Torineza zadovoljni s dva gola prednosti. Potvrdio je to izlazak Vlahovića nekoliko minuta kasnije, kada je umesto njega zaigrao Mojze Ken. I umalo da se defanzivno razmišljanje obije o glavu Masimilijanu Alegriju.

U 75. minutu Din David je lako pretrčao Bremera na dodavanje Tjarona Šerija u kontranapadu i vratio neizvesnost. Ona, ipak, nije potrajala. U 83. je Adrijen Rabio svojim drugim golom, na treću asistenciju Di Marije u ovom meču (ali ne tako fantastičnu kao za pogodak Vlahovića) otklonio svaku dilemu pogotkom za 3:1.

Meč u Torinu počeo je upravo šansama Dušana Vlahovića, ali je kod prve uspešniji bio golman Makabija Džoš Koen, dok je kod druge morao bolje da gađa. Konstantno je Srbin predstavljao opasnost po gol izraelaca, a nakon što se po povratku sa odmora upisao u strelce, još jednom je uspeo da zatrese mrežu. Ipak, mali ofsajd presudio je da pogodak ne bude priznat. Bilo je to u 64. minutu, uoči pomenutih izmena koje umesto da osiguraju pobedu Juventusa, zapravo su dale samopouzdanje gostima.

Mogao je Makabi i do izjednačenja u 81. minutu, kada je stativa pomogla Vojćehu Ščesnom da sačuva gol nakon šuta Acilija iz slobodnjaka. Bila bi to surova kazna za Alegrijeve taktičke odluke, ali i prestroga za konačan ishod meča. Zaslužio je Juventus pobedu, a "overio" ju je Rabio koji je prvi put još od 2015, kada je nastupao za PSŽ protiv Tuluza u Ligi 1 (3:1) dao dva gola u jednoj utakmici.

MESIJEVA 40. ŽRTVA U LIGI ŠAMPIONA

Mesi sa igračima Pari Sen Žermena (©Reuters)Mesi sa igračima Pari Sen Žermena (©Reuters)

Brojke Lionela Mesija kao da polako gube na značaju. Odavno je Argentinac oborio brojne rekorde, nadmašio slavne prethodnike, ali posle sezone privikavanja u Pari Sen Žermenu, rešen je da se vrati na veliku scenu. Trenutno njom, ipak, paradira Mančester Sitijeva gol-mašina Erling Haland.

Pogodak u remiju sa Benfikom 1:1 bio je Mesijev osmi ove sezone, uz isto toliko asistencija u 13 nastupa, a ostaće upamćen kao gol jubilarom 40. rivalu u Ligi šampiona. Niko nije bio tako raznovrstan kao Argentinac, međutim, razloga za slavlje u svlačionici Pari Sen Žermena nema. Benfika je uspela da ostane neporažena i u petom susretu sa Svecima na svom stadionu.

Mogao je čak, Luž i da se raduje velikoj pobedi svojih fudbalera i izbijanju na prvo mesto tabele, ali je Đanluiđi Donaruma briljirao među stativama PSŽ-ovog gola. Baš kao nedavno za Italiju protiv Mađarske u Ligi nacija.

Imali su na kraju meča gosti više šuteva (15:8), ali je na poluvremenu taj odnos bio u korist Benfike (5:2). Razmahani Italijan, ipak, uspeo je da odbrani sve osim nespretne reakcije svog defanzivca Danila na centaršut Enca Fernandeza. Prethodno je Mesi lepu akciju sa Mbapom i Nejmarom završio još lepšim udarcem, a u drugom poluvremenu je prečka zaustavila kreativne Nejmarove makazice.

Poslednju šansu imali su domaćini, kada je Rafa nakon solo-prodora u 81. minutu bio oči u oči sa Donarumom. Šutirao je u telo Italijana i ispustio priliku za tri, možda i presudna, boda kada se budu svodili računi u grupi H.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

GRUPA H

Juventus - Makabi Haifa 3:1 (1:0)

/Rabio 35, 83, Vlahović 50 - David 75/

Benfika - Pari Sen Žermen 1:1 (1:1)

/Danilo ag 41 - Mesi 22/



tagovi

Dušan VlahovićFilip KostićAnhel Di MarijaLionel MesiPari Sen ŽermenJuventusLiga šampionaNejmarKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara