Matijas Almeida (©Reuters)
Matijas Almeida (©Reuters)

Almeida spušta tenzije: Hrvati slični Argentincima, Bokšić bio među najboljima na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 20:45

Trener AEK-a govorio na konferenciji za medije pred susret sa Dinamom

U Zagrebu je vanredno stanje zbog dolaska delegacije AEK-a uoči susreta trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog ubistva 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa u Atini koji je dovelo i do odlaganja meča sa Dinamom. Duel je okarakterisan kao "meč visokog rizika", ali trener grčkog tima Matijas Almeida pokušava da smiri tenzije.

Argentinac je na konferenciji za medije uvodni deo posvetio tragičnom događaju, ali je potom okrenuo na neke druge teme.

Izabrane vesti

"To me čini tužnim, otišao sam od kuće s 15 godina i nikad nisam podržavao nasilje. Niti u svojoj domovini niti bilo gde. Fudbal je nešto drugo, fudbal je sport u kojem se gubi ili pobeđuje, fudbal nije nasilje i to što se dogodilo, to je nešto vrlo tužno. Misli naših porodica su s tim ljudima", rekao je Almeida i istakao da je priprema susreta bila nešto drugačija:

"Naravno da je drugačija priprema, promenila se strategija, način treninga. Ali, naravno, u pitanju je ljudski život, to su stvari koje su se nažalost dogodile i moramo da se adaptiramo na novonastale okolnosti. Obe ekipe igraju dve utakmice u četiri dana i nemamo izgovor, to što nismo igrali službenu utakmicu od maja nije nam nikakav alibi. Došli smo da pobedimo".

Iako želi trijumf, svestan je da njegovu ekipu čeka težak zadatak.

"Pritisak imam kao otac da usrećim svoju porodicu, fudbal je ljubav i strast i nije to takva vrsta pritiska. Naravno, mi želimo da budemo bolji u dve utakmice i da prođemo Dinamo, koji ima odličnu ekipu. Mnogo talenta, mladosti, iskustva. I ja Dinamo gledam tako, a ne da ima više iskustva od nas u Europi. Jer, mi smo isto ekipa, krasi nas zajedništvo, pokazali smo našu snagu prošle sezone u Grčkoj i došli smo da pobedimo."

Pun je hvale za hrvatski fudbal.

"Svetsko prvensto je pokazalo je da nema favorita u fudbalu. Imam veliki respekt prema Dinamu i hrvatskim igračima, koji su slični nama Argentincima, tehnički i agresivni. Poznajem ih dobro, igrao sam s Prosinečkim, Mornarom i Bokšićem, koji je bio jedan od najboljih napadača na svetu. Samo kad je to hteo", istakao je Almeida i potvrdio da je Domagoj Vida spreman da zaigra protiv bivšeg kluba.


tagovi

AEKDinamo ZagrebMatijas AlmeidaDomagoj Vida

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara