Karlo Anćeloti (Reuters)
Karlo Anćeloti (Reuters)

Anćeloti otkrio tajnu: Za 30 godina karijere, samo dvojica igrača su mi tražili da ne igraju

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.10.22. | 15:08

Italijan se čudi kako Toni Kros nikad nije nervozan i hvali Rodrigovu inteligenciju

Real Madrid ima 11 pobeda i remi u 12 mečeva od početka sezone. Osvojio je Superkup Evrope, prvi je u ligi, pobedio je u svim mečevima Lige šampiona. Samo je remi protiv Osasune u prošlom kolu bacio mrlju na perfektan start sezone.

Sve deluje idilično, pa opušteni stav Karla Anćelotija još više dolazi do izražaja. Italijan je majstor da relaksira ekipu i da skine pritisak. Uoči meča protiv Hetafea, poručuje da ima nekih nedostataka u igri ali da nije zabrinut.

Izabrane vesti

“Defanzivni aspekt našeg tima je veoma bitan. Bio je od ključnog značaja za uspehe u prošlosti, a mogao bi da bude i ove godine. Kolektivna posvećenost svih je jako bitna. U poslednje vreme smo gubili previše duela, ekipa nije bila kompaktna. Nije to neka generalna opuštenost već jednostavno naiđu takvi momenti. Možda se nekom čini da je napad u današnjem fudbalu dovoljan, ali verujte mi da nije tako. Meč protiv Hetafea je uvek komplikovan jer su oni borbena ekipa koja ne odustaje do kraja. Dobro se organizuju pozadi i ne ostavljaju ti mnogo prostora. Psihološki, može biti bitan meč ali to me i ne brine toliko. Ovaj tim je više puta pokazao da je jak u glavi. Ponekad bismo mogli bolje da se branimo, ali to svi u timu znaju i to ne govorim samo ja. Padovi u defanzivi se dešavaju svima. Ponekad smo samo malo lenji kad nemamo loptu u nogama”, rekao je Anćeloti.

Iako se oporavio od povrede, Karima Benzemu španski mediji najavljuju na klupi za rezerve.

“Odigrao je dva meča zaredom posle mesec dana pauze. Povreda ga je malo usporila ali to je klasični Karim. Ne osećam ni najmanju zabrinutost za njega. Možda ga odmorim protiv Hetafea, ali trenira kao i obično”.

Da li se Anćeloti plaši umora igrača i da bi mogli da se štede od povreda kako se bliži početak Mundijala?

“Ne verujem… Poznajući igrače, znam da uvek žele da igraju. Pitanje umora treba pažljivo da procenimo jer igramo na svaka tri dana. Igrač nikada nije potpuno iskren po tom pitanju. Čak i kada je umoran, reći će vam da je dobro. Ta neiskrenost nekada može da se plati povredama. Ja više volim kada je igrač iskren i kada kaže da je umoran i da želi da odmori. Ali za 30 godina trenerske karijere su mi samo dvojica igrača rekli da su umorni. Jedan je bio Pepe u finalu Lige šampiona (presedeo na klupi celo finale protiv Atletika 2014.), a drugi je Sedorf u meču italijanske lige”. 

U poslednja tri meča, Antonio Ridiger je dva puta počeo na klupi za rezerve.

“On zna koliko nam je bitan. Štoper svetske klase kao što su Militao i Alaba. Kao i Načo. Konkurencija je žestoka. Imamo trojicu vrhunskih štopera plus Nača koji uvek može da uskoči i da ispuni očekivanja. Nekad jedan odmara, nekad drugi…”.

Sve se više priča i o situaciji sa Tonijem Krosom kojem ugovor ističe na kraju sezone i nema naznaka da će ga produžiti.

“Dobar je fizički i psihički. Uvek je nasmejan, nikad nije nervozan i ne oseća pritisak. Ponekad mi je i čudno. Pitam ga da li je nervozan, on nasmejano odgovori da nije. Situacija oko ugovora je u njegovim rukama. Ako želi da produži, svi u Madridu će to jedva dočekati”.

Brazilac Rodrigo igra odlično u poslednje vreme…

“Rodrigo je jako inteligentna osoba. Veoma je smiren, ozbiljno radi i vrlo je zreo za svoje godine”.

Kakva je situacija sa Kurtoom?

“Napreduje, dobro se oporavlja. Videćemo da li će biti spreman za Varšavu ali je sigurno da će braniti u El Klasiku”.


tagovi

Karlo AnćelotiRodrigoKarim BenzemaToni Kros

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara