Luka Modrić (©Reuters)
Luka Modrić (©Reuters)

Ančeloti vraća startere protiv “fenjeraša”, Sosijedadu visi Liga Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.05.22. | 12:34

Primera: Real protiv Levantea u mnogo jačem sastavu nego u duelu sa Atletikom prethodnog vikenda. Tim iz Valensije neugodan rival Kraljevićima, dobili ih dva puta od poslednja tri meča u Madridu. Plavo-beli iz San Sebastijana u lošoj formi, pobeda imperativ da bi sačuvali šesto mesto

Sezona iz snova Reala mogla bi da bude zaokružena titulom u Parizu u finalu Lige šampiona protiv Liverpula. Četa Karla Ančelotija je pre dve nedelje osvojila krunu u Primeri. Italijanski stručnjak sve karte baca na duel s Redsima za “ušati pehar”. Ima do tada još dosta, treba ostati u formi. Prethodnog vikenda trofejni sturčnjak, jedini koji ima titule u svih pet najjačih liga na svetu, odmorio je nosioce igre - Tiba Kurtou, Luku Modrića, Karima Benzemu u Vinisijusa.

Sva četvorica se očekuje da se vrate u startnih 11 večeras (21.30) protiv Levantea u 36. kolu Primere. Tim iz Valensije ima samo teoretske šanse da ostane u društvu najboljih. Ima šest bodova manje od Kadiza, koji je prvi iznad crte, pa samo čudo može da ga sačuva u Primeri.

Izabrane vesti

Domaćin sigurno neće da zapinje, najveća briga Ančelotija do meča sa Liverpulom je da se niko ne povredi. Kazemiro i Toni Kros bi mogli da počnu meč s klupe, dok će šansu da dobiju sve bolji Kamavinga i Valverde. Za Real zbog povrede neće igrati David Alaba, Marko Asensio, Geret Bejl, Eden Azar, Dani Karvahal, Dani Sebaljos, Marselo i Isko.

21.30: (1,53) Real Madrid (4,60) Levante (6,50)

Za Levante je startnoj postavi najavljen Nemanja Radoja, nekadašnji igrač Vojvodine. Van stroja zbog povreda su Škodran Mustafi, Roberto Soldado, Horhe De Frutos i Karlos Klerk. Ako je iko nezgodan rival Realu to je tim iz Valensije, koji je dobio dva od tri poslednja gostovanja u Madridu. Levante je pobedom proiv Sosijedada (2:1) prethodne nedelje samo ostao u igri za opstanak. Poražavajući podatak za tim da nije dobio dva vezana meča u šampionatu od jula 2020. godine.

U prvom delu šampionata, Real i Levante su odigrali nerešeno – 3:3. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 1,52.

Sosijedad je u lošoj formi u poslednjih mesec dana. Ima samo dva boda u prethodna četiri kola, pa nema šanse da se bori za Ligu šampiona. Timu iz San Sebastijana ostaje da sačuva šesto mesto i Ligu Evrope, pa mu je neophodna pobeda večeras (19.00) protiv Kadiza.

19.00: (1,90) Sosijedad (3,50) Kadiz (4,70)

Viljareal sa tri boda manje ugrožava baskijski tim. Kadiz je prvi iznad zone ispadanja, ali daleko od toga da je siguran. Preti mu Majorka. Gosti su u boljoj formi od Sosijedada, sakupili su četiri boda u prethodna dva meča. U prvom delu Primere, Sosijedad je dobio današnjeg rivala sa 2:0, a oba gola delo je Mikela Ojarzabala koga neće biti večeras zbog povrede kolena. Baski nisu dobili na dva prethodna meča pred svojim navijačima, dok je Kadiz u gostima bez poraza već tri meča. Svima je ostala u sećanju pobeda na Nou Kampu protiv Barselone (1:0) prošlog meseca.

Španski mediji spekulišu da bi na kraju sezone trener Sosijedad Imanol Algvasil mogao da napusti kormilo posle tri i po godine. On, zasad, demantuje te glasine.

"Imam ugovor i moja namera je da nastavim da pišem istoriju sa Real Soasijedad ove i sledeće godine. I to će mi omogućiti da nateram čelnike da ugovor bude obnovljen. Nadam se da ćemo biti ovde još mnogo godina", istakao je trener plavo-belih.

------------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Osim Ojarzbala, van stroja kod domaćina su Ander Bareneče, Robin Normand, Načo Monreal i Karlos Fernandez. Za goste ne mogu da igraju Varazdat Horajan, Alberto Perea i San Emeterio Fede.

20.00: (4,40) Rajo Valjekano (3,50) Viljareal (1,85)

Kiksu Sosijedada, nada se Viljareal koji gostuje u predrgađu Madrida, Rajo Valjekanu (20.00). Domaćin je bezbrižan na 12. mestu, ne mora da brine za opstanak. U odličnoj su formi Radamel Falkao i drugovi. Imaju četiri meča bez poraza.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRIMERA - 36. KOLO

Utorak

Valensija - Betis 0:3 (0:0)

/Vilijan Žoze 57, Kanales 87, Iglesijas 90/

Granada - Bilbao 1:0 (1:0)

/Koljado 35/

Barselona - Selta 3:1 (2:0)

/Depaj 30, Obamejan 41, 48 - Aspas 50/

Sreda

Alaves - Espanjol 2:1 (1:1)

/De la Fuente 7, Eskalante 59 - De Tomas 14pen/

Osasuna - Hetafe 1:1 (1:1)

/Ojer 9 - Toro 20ag/

Sevilja - Majorka 0:0

Elče - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Kunja 28, De Paul 62/

Četvrtak

19.00: (1,90) Sosijedad (3,50) Kadiz (4,70)

20.00: (4,40) Rajo Valjekano (3,50) Viljareal (1,85)

21.30: (1,53) Real Madrid (4,60) Levante (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridLevantePrimeraSosijedadReal SosijedadKadiz

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara