Anđelković je skautirao Vidića: Gledali smo ga nekoliko puta, sada je sve na ljudima iz kluba...

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.12.18. | 18:53

„Ne želim sada da pričam o njegovim kvalitetima, za ovih šest meseci smo pogledali dosta igrača, mladih, interesantnih, talentovanih, on je svakako jedan od njih“, kaže nekadašnji kapiten srpskog šampiona

Doskorašnji prvotimac Crvene zvezde Dušan Anđelković od prošle godine nalazi se u novoj ulozi na stadionu Rajko Mitić, a ona se tiče pronalaženja igrača sa takozvanih "malih terena", koji bi mogli da donesu kvalitet srpskom šampionu i na velikoj sceni.

Prvi osetni rezultat Zvezdinog skauta za Prvu ligu Srbije je Dejan Vidić, napadač Zlatibora koji je obeležio prvi deo sezone u Prvoj ligi Srbije. Njegov kvalitet upao je u oko mnogim superligašima, ali je u prvi plan iskočila Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Šta je to što je ovog igrača preporučilo klubu sa stadiona Rajko Mitić?
"Ne želim sada da pričam o njegovim kvalitetima, za ovih šest meseci smo pogledali dosta igrača, mladih, interesantnih, talenotovanih, on je svakako jedan od njih. Ali ne bih sada previše govorio o tome, mi smo ga gledali nekoliko puta na Zlatiboru i razgovarali, tu su ljudi iz kluba koji će najbolje proceniti šta raditi dalje", rekao je Anđelković za MOZZART Sport.

Trend dovođenja visokih napadača u Zvezdu do sada se pokazao kao pozitivan. Nikola Žigić i Milan Pavkov su uspeli da "kupe" navijače svojim golovima i odličnim partijama. Dejan Vidić sa svojih 197 centimetara u najmanju ruku podseća na pomenuti dvojac.
"Tako je, postoji sličnost, to su verovatno svi primetili. Istina je da je u pitanju dobar i interesantan igrač".

Anđelković u novoj ulozi sarađuje zajedno sa svojim kumom i nekadašnjim saigračem u Crvenoj zvezdi Aleksandrom Lukovićem. Ono što je najvažnije jeste kvaltietna saradanja sa glavnim klupskim strukturama.
"Tako je, radimo zajedno. Oduvek mi je to bilo zanimljivo, u februaru prošle godine smo se dogovorili i krenuli da pratimo igrače. Zaista imamo odličnu saradnju i podršku kompletne uprve i sportskog sektora".

Ima li na srpskim terenima još igrača za Crvenu zvezdu?
"Ima naravno, uvek treba pratiti sve ostale. Postoje primeri, Jovančića, koji je došao iz Vojvodine, Pavkov je došao iz Radničkog iz Niša, Srnić se vratio iz Čukaričkog...", pojasnio je Anđelković.

Foto: Star Sport


tagovi

Dušan AnđelkovićDejan Vidić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara