Andrija Radulović u dresu Mladosti GAT (©Star Sport)
Andrija Radulović u dresu Mladosti GAT (©Star Sport)

Andrija Radulović: Crna Gora uvek bila prvi izbor, za Srbiju sam igrao kako ne bih imao prazan hod

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.09.22. | 18:35

Mladi fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Mladosti GAT kaže da je i sada imao poziv Srbije

Odluka mladog Andrije Radulovića da posle nekoliko godina provedenih u reprezentativnim selekcijama Srbije izabere "povratni transfer" u Crnu Goru izazvala je određeno interesovanje medija.

Momak koji je dugo važio za jednog od najtalentovanijih igrača svoje generacije igra zasad dobru polusezonu u Mozzart Bet Superligi kao pozajmljeni igrač Mladosti GAT iz Crvene zvezde pošto je na deset utakmica postigao četiri gola. Na stadionu Rajko MItić nije imao mesta u ogromnoj konkurenciji, pozajmica je bila logičan izbor.

Izabrane vesti

Sada se odlučio za još jednu promenu dresa, o čemu je pričao za RTCG. A, pre svega o odluci da posle igranja za selekcije Crne Gore do 15 i 16 godina nastupa za Srbiju u generacijama do 17, 19 i 20 godina.

"Nisam hteo da pravim prazan hod i odazvao sam se pozivu Srbije", rekao je Radulović za RTCG.

Subota, 20.45: (2,00) Srbija (3,40) Švedska (3,90)

Tvrdi da je i sada imao poziv Srbije. Naravno, mlade reprezentacije.

"Naravno, kod mene se nikad nije dovodilo u pitanje za koju ću reprezentaciju da nastupam. Dobio sam u istom momentu i poziv Srbije, konsultovao sam se selektorom reprezentacije i rekao mu da je moja želja Crna Gora. On je to sasvim normalno prihvatio, posavetovao me, pružio mi podršku i drago mi je zbog toga".

Sada mu je cilj da dogura do prvog tima Hrabrih sokolova.

"Kao svaki mladi igrač što sanja da igra za svoju državu, tako sanjam i ja…Fokusiran sam na sebe, da pružam dobre partije i poziv će stići sam od sebe", kaže Radulović, za koga se šuškalo da ga prati nekoliko velikana evropskog fudbala, ali mu je karijera stagnirala zbog povreda i mononukleouze...

"Prebrodio sam sve to, izašao jači i sad je sve kako treba".

Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Miodrag Vukotić računa na Radulovića za predstojeće mečeve protiv Austrije i Malte.



tagovi

reprezentacija Crne GoreAndrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara