Igor Angelovski (Reuters)
Igor Angelovski (Reuters)

Angelovski posle senzacije u Nemačkoj: Ovo su moji junaci, sa njima ću na Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 00:05

Selektor Makedonije izgleda odabrao tim za Euro

Veliki je fudbaler i lider Goran Pandev. Novembra 2020. golom protiv Gruzije odveo je Makedoniju na Evropsko prvenstvo, četiri meseca kasnije golom u smiraj prvog poluvremena udahnuo je nadu i veru saigračima da mogu da sruše veliku Nemačku. Vera je sporvedena u delo, pa Makedonci večeras slave jednu od većih pobeda u novijoj istoriji.

Izabrane vesti

“Ovi momci su još jednom učinili čitavu Makedoniju ponosnom. Pobedili smo četvorostrukog šampiona sveta, koji nije poražen u mundijalskim kvalifikacijama 20 godina! Ko će rušiti tradiciju ako ne ovi naši sportski heroji. Raduj se Makedonijo i slavi ove junake”, euforičan je bio selektor Angelovski nakon trijumfa u sred Nemačke.

(2,45) Velez Sarsfild (2,85) Banfild (3,10)

Posle tri kola Makedonija ima šest bodova i u najmanju ruku istakla je kandidaturu za visok plasman, u najmanju ruku drugo mesto koje garantuje baraž. Situaciju komplikuje maksimalnih devet bodova Jermenije, ali večeras će se u našem susedstvu pričati isključivo o istorijskoj pobedi.

“Kapiten Goran Pandev je rekao da su čuda u fudbalu moguća, a mi smo ostvarili jedno na terenu. Pozdravljam i ljude koji su nas kritikova, ometali, koji nisu verovali – ovo je i njihova pobeda. Neće biti promene u ovom timu, to su moji junaci i sa njima ću na Evropsko prvenstvo. Sada će nas svi doživaljavati mnogo ozbiljnije.

Angelovski nije propustio priliku da istakne čemu će na predsotojećem Euru težiti njegovi puleni.

“Cilj je proći grupu na Euru. Ovi momci to mogu da urade. Ali sada ipak moramo da se spustimo malo na zemlju. Uključili smo se u borbu za Mundijal i to je najvažnije trenutno“, zaključio je selektor Makedonije.

 


tagovi

fudbal MakedonijaMakedonijaGoran PandevIgor Angelovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara