Luiz Adrijano (©Reuters)
Luiz Adrijano (©Reuters)

Antalija raspršila Konjin san o Ligi šampiona: Bomba Čekićija i iskupljenje Luiza Adrijana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.05.22. | 20:59

Dva penala i preokret domaćina - 3:2

Dugo je Konja bila glavni, veći deo šampionske trke i jedini protivkandidat Trabzonu. Posustala je i proizvela nezapamćeno slavlje na obali Crnog mora, feštu koja se čekala 38 godina. Utešna nagrada bile su kvalifikacije za Ligu šampiona, ali sva je prilika i njih će izgubiti. 

U džepu joj je bio izlazak u kvalifikacije za elitno takmičenje i odmeravanje sa timovima u nešampionskoj stazi, a onda se Fenerbahče digao iz mrtvih i ludom serijom potisnuo Konju na treće mesto. Da će tu i ostati jasno je posle gostovanju Antaliji, jubilarnim desetim prvenstvenim porazom šanse Konje da u poslednja dva kola svedene su na domen teorije - 3:2 (2:2). 

Izabrane vesti

Svezala je Konja dva poraza - tri u poslednjih pet kola - i dve runde pre kraja za Fenerbahčeom, koji se nalazi u zoni Lige šampiona, zaostaje pet bodova. Matematika kaže da još nije gotovo, da prostora za obrt ima, ali bila bi to naučna fantastika. Konja je načisto potonula i pomirila se sa činjenicom da joj sleduju kvalifikacije za Ligu konferencije.

Dva puta vodila je Konja, dva puta se vraćala Antalija, a konačan udarac zadala je - sa bele tačke. Američki napadač Hadži Rajt namestio je loptu, pogodio početkom drugog poluvremena i podebljao golgeterski saldo. Postigao je 13. prvenstveni gol i produžio neverovatan Antalijin niz. Od 23. januara Antalija je u Super ligi neporažena, nije delovalo da će i ovoga puta izbeći giljotinu...

Kretala je Antalija dva puta iz minusa, prvi posle brljotine Luiza Adrijana. Koliko se Brazilac dobro snalazi u protivničkom šesnaestercu, podjednako je štetan u defanzivnim zadacima. Želeo je Luiz Adrijano da interveniše u kaznenom prostoru - pokupio je Endrija Čekićija, a Giljerme je rutinski realizovao jedanaesterac. 

Četiri minuta bila su potrebna brazilskom napadaču da se iskupi. Iskoristio je Luiz Adrijano karambol i zatresao mrežu, ali uzbuđenjima u uvodnih 15 minuta nije bio kraj. Atomski fudbal, kao u “ligama petice” i spektakularan gol Endrija Čekićija. Albanac je odapeo iz slobodnjaka i postigao evrogol. Poništio ga je Alasan Ndao, zatvorio je rafalnu paljbu na Antalija stadionu do nastavka i presudnog hica Rajta.

TURSKA 1 – 36. KOLO

Petak

Gazijantep - Kajzeri 1:1 (1:1)

/Maksim 27 - Parlak 26/

Hataj - Trabzon 1:1 (0:0)

/Dijuf 90+4 - Đanini 48/

Subota

Karagumruk - Geztepe 3:1 (1:0)

/Borini 31, Mor 51, Bekaroglu 64 - Baku 47/

Sivas - Kasimpaša 1:3 (0:0)

/Feliks 90+2 - Elmali 58, Ejserik 73, Bozok 77/

Bašakšehir - Galatasaraj 0:0

Adana Demir - Alanja 1:2 (1:1)

/Belhanda 32 - Sanuč 20 ag, Akbaba 76/

Nedelja

Altaj - Giresun 1:1 (0:1)

/Kapel 60 - Najir 28/

Malatija - Rize 1:3 (1:2)

/Čagiran 45+1 - Umar 7, Sari 11, Pohjanpalo 64/

Bešiktaš - Fenerbahče 1:1 (1:1)

/Gezal 31 - Novak 6/

Ponedeljak

Antalija - Konja 3:2 (2:2)

/Adrijano 9, Ndao 16, Rajt 66pen - Giljerme 5pen, Čekići 13/



tagovi

AntalijaKonjaSuper ligTurska Super ligTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara