Saša Ilić i Momčilo Vukotić (©Starsport)
Saša Ilić i Momčilo Vukotić (©Starsport)

Apel Saše Ilića: Moca je – Partizan! Stadion nazvati po njegovom imenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.12.21. | 15:00

“Veličina, u svakom smislu”, kaže omiljeni fudbaler mlađih navijača crno-belih

Nekad Momčilo Vukotić, danas Saša Ilić. Idoli Partizanove tribine. Najvernija crno-bela deca. Simboli kluba. Najbolji predstavnici dve daleke generacije, spojeni na način samo fudbalu razumljiv. A opet tako logičan, jer velikani idu uz velikane. I zato opipljiv bol u glasu Ilića dok govori o preminulom Moci.

Izabrane vesti

Otišao je najveći”, prvi je komentar Ilića u kratkom razgovoru za Mozzart Sport.

Sasvim dovoljan, mada mlađima možda nije sasvim poznato koliko je Moca Vukotić veliki. Valjda će posle ovoga biti nešto jasnije.

Čak i kad sam oborio njegov rekord po broju utakmica za prvi tim znao sam da je on na vrhu. Nedodirljiv. U mojim očima on je ispred svih”, kaže nam Ilić pre no što premotava film na prvi susret s Vukotićem.

Kad sam počinjao da se bavim fudbalom, moj idol je bio Dragan Ćirić, želeo sam da budem kao on, ali mi je otac još od malena, pre nego što sam i stigao u Beograd pričao o Moci. Govorio je kako s loptom može sve, u šta sam se uverio kasnije posmatrajući snimke njegovih utakmica. Tata je stvarno bio u pravu, Vukotić je toliko uticao na moju karijeru da to ne mogu reči da opišu. Tačno je da ga nikad nisam gledao, ali kao da jesam”.

A ako neko misli da su to samo kurtoazne reči grdno se vara. Jer Saša Ilić toliko ceni Mocu da javno apeluje na Partizanovu upravu.

I danas sam pri stavu da bi stadion Partizana trebalo nazvati po Vukotiću. Veličina. U svakom smislu, fudbalskom i ljudskom. On je – Partizan”.


tagovi

Saša IlićMomčilo VukotićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara