©Star Sport
©Star Sport

APOEL dominirao, Zukić ostavio nadu Vojvodini: Kiprani minimalnu prednost donose na Karađorđe

Vreme čitanja: 4min | čet. 27.07.23. | 20:55

Poraz Lala u Nikoziji u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije – 1:2

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Nikozije)

Verovali su svi u taboru novosadske Stare dame da mogu da naprave podvig na Kipru i ako ništa drugo, da se barem neporaženi vrate u Novi Sad, ali je APOEL pokazao veći kvalitet i uspeo da slomi otpor Lala, zakoračivši jednom nogom u treću rundu kvalifikacija za Ligu konferencije – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Ono što je pozitivna stvar iz večerašnjeg susreta u Nikoziji jeste da Vojvodina ima samo gol zaostatka, koji će za sedam dana pokušati da nadoknadi pred punim Karađorđem.

Vojvodinaje u nokdaunu bila od 32. minuta, kada je kapiten APOEL-a Giorgi Kvilitaja krunisao inicijativu svoje ekipe, posle sjajne asistencije Sušića. Ipak, početkom drugog dela igre Stara dama oživela je golom Zukića u 56. minutu, kojeg je prethodno kapiten Čumić pogodio u trepavicu, a on glavom sa tri metra matirao protivničkog golmana. Ponadalo se pedesetak Vošinih pristalica, koje su stigle na daleki Kipar da podrže svoj tim, da njihovi ljubimci mogu da zadrže do kraja pozitivan rezultat, ali odbrana Vojvodine kapitulirala je ponovo posle samo devet minuta igre u nastavku. Pomalo apsurdno, ovaj gol ide na dušu Lazara Carevića, koji je do tada fantastičnim intervencijama držao svoj tim u životu. U tom 65. minutu, njegovu lošu procenu kaznio je Dvali i ispostavilo se doneo pobedu Kipranima, koji minimalnu prednost nose na revanš u Novi Sad.

Možemo da govorimo o onom čuvenom "šta bi bilo kad bi bilo", Ali sigurno će se navijači Vojvodine pitaju u kom bi smeru utakmcia otišla da je sjajna kontra iz 16. minuta realizovao kapiten Nikola Čumić, čiji je nedovoljno dobar udarac zaustavio golman Belec. Ekipa Radoslava Bataka danas se opredelila za taktiku da čeka novu grešku domaćina i da proba da ponovo zapreti iz tranizicije, prepustivši posed domaćem timu.

Kako se bližilo poluvreme tako su izabranici Rikarda sa Pinta pojačavali ritam. Vošine defazince su na muke stavljali Safro i Eduardo, nisu Novosađani uspevali da se konsoliduju u poslednjoj liniji. I tu inicijativu domaći su krunisali preko Kvilitaje u 32. minutu. Prethodno je odlično po desnoj strani Sušić, zaobišao Antonijevića, a onda uposlio svog kapitena, kome nije bilo teško da sa pet metara matira Carevića.

Dalo je to krila APOEL-u, koji je kreirao odličnu akciju samo minut kasnije, ali je pokušaj Fetfacidisa zaustavio Vošin čuvar mreže i tako sprečio katastrofu za svoj tim u ranoj fazi meča. U nastavku je malo opao ritam meča, Kiprani su prepustili malo više loptu u noge Vojvodini, koja nije uspevala da kreira opasniju priliku, pa je u drugom delu igre morala da juri rezultatski deficit.

Dobio je u nastavku šansu umesto Vukčevića novajlija Vukić, koji je iz prvog kontakta sa loptom presekao pas u poslendnjoj liniji protivnika, ali potom katastrofalno šutirao i propustio sto odstotnu šansu da donese izjednačenje. Hteli su domaći da to kazne i dupliraju prednost, ali je Carević dominirao među stativama (skinuo odličan pokušaj Sarfa, kasnije i Kvilitaje). Imala je Vojvodina mnogo sreće što je na semaforu samo 1:0, a onda se osmelila i uspela da izjednači golom Zukića u 56. minutu. Velike zasluge za pogodak idu na račun kapitena Čumića, do kojeg se lopta odbila na stranu, on je lepo podigao glavu i uočio samog Zukića u petercu. Došli su tada do daha Novosađani, ali izabranici Radoslava Bataka bili su u egalu manje od deset minuta kada je Dvali doneo novo vođstvo APOEL-u. Briljirao je Carević sve vreme na golu, branio nedobranjivo, ali je sve to poništio lošom procenom kada je ostavio praznu mrežu, a štopr domaćih prihvatio poklon sa mašnom i režiroa novo vođstvo u 65. minutu igrei i ispostavilo se trijumf.

Pokušavali su da još jednom Vošu probude Čumić (dobar pokušaj zaustavio Belec), a onda i rezervista Radulović, koji je posle dobrog prodora izblokiran na ivici šesnaesterca.

Napadala je Vojvodina u nadoknadi vremena i pokušavala da dođe do izjednačenja, ali je domaćin odoleo i sačuvao trijumf.


APOEL - VOJVODINA 2:1 (1:0)

/Kvilitaja 32, Dvali 65 - Zukić 56/

Sudija: Donald Robertson (Škotska)

Žuti kartoni: Krespo (APOEL), Vukčević, Traore, Čumić (Vojvodina).

APOEL (3-5-2): Belec - Sušić, Krespo, Dvali - Gomes, Kostadinov (od 86. Petrović), Fetfacidis (od 73. Gavriel), Sarfo (od 73. Viljafanjez), Čeabake - Vilson Eduardo (od 73. Markinos), Kvilitaja (od 86. Tomane).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević - Lazarević (od 46. Jeličić), Traore, Crnomarković, Antonijević (od 84. Miletić) - Zukić (od 78. Busnić), Milosavljević - Baraj, Nikolić (od 58. Radulović), Čumić - Vukčević (od 46. Vukić).


tagovi

Dejan ZukićRadoslav Batak

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara