Arđeš igra kao preporođen, plej-of nije daleko, nova dva potpisa

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.10.21. | 10:49

Rumunska Liga 1: Ekipa iz Piteštija osvojila 10 bodova u prethodna četiri meča i probija se ka gornjem delu tabele

Budi se Arđeš. Posle slabijeg starta, tim iz Piteštija je u odličnoj seriji. Osvojio je 10 bodova u prethodna četiri kola, probio se u sredini tabele rumunske Lige 1, odakle se vidi i plej-of. Podsetimo, kod naših istočnih suseda, posle dvokružnog sistema sa 30 kola, igra se i dodatnih 10 kola plej-ofa, a mesta ima za šest najboljih ekipa. Rapid na šestoj poziciji beži Arđešu samo tri boda.

Dobri rezultati u poslednje vreme nisu uspavali agilnu upravu ovog kluba. Sportski direktor kluba Andrej Prepelica, nekadašnji reprezentativac Rumunije, zasukao je rukave prethodne nedelje. Arđeš je dobio nova pojačanja za nastavak sezone. Iskusni levi bek Jasmin Latovleviči je potpisao ugovor na dve godine, dok je napadač, Nigerijac Kehinde Fatai stavio paraf na jednogodišnji ugovor, sa mogućstvom produženja na još 12 meseci.

Izabrane vesti

17.00: (3,10) Dačija Mioveni (2,70) Arđeš (2,70)

Arđeš, posle šampiona Kluža i Farula iz Kostance, ima najbolju odbranu. Tim iz Piteštija je primio samo šest golova. I dalje je problem realizacija. Samo osam pogodaka na 10 mečeva u šampionatu. Prvi strelac tima je iskusni napadač Kristijan Tanase koji je ovog leta stigao iz Akademike Klinčeni. Pre toga je branio boje brojnih klubova. Bio je internacionalac u Kini, Turskoj, a nekada je nosio dres FCSB-a (nekadašnje Steaue). Tanase je postigao tri gola, dva je delo Grigorea Turde, a po jednom su mrežu zatresli Kristijan Dumitru, Diogo Vijana i Aleksandru Isfan. Najbolji paker sa dve asistencije je Said Ahmed Said, internacionalac iz Gane.

Arđeš danas (17.00) gostuje Dačiju u Mioveniju u prvom meču 11. kola elitne lige Rumunije. Domaćin je u očajnoj formi, vezao je tri poraza, četiri meča je bez trijumfa, pa je ovo šansa za ekipu iz Piteštija da ostane u pobedničkom ritmu. Ova dva tima su pretprošle sezone igrali u drugom rangu. Bolja je bila Dačija koja je osvojila četiri boda. Pobedila je u Piteštiju sa 3:2 u julu prošle godine, dok je u Mioveniju bilo bez pobednika 1:1. Na čak osam od devet poslednjih utakmica ovih klubova dolazio je tip 0-2 gola.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

U drugom meču dana, Kindija u Targovištu večeras (20.00) dočekuje FCSB. Tim iz Bukurešta će i ove sezone teško da se uključi u borbu za titulu. Kluž je već pobegao devet bodova, pa će tim kontroverznog vlasnika Điđija Bekalija da juri plasman u Evropu. FCSB je u seriji od tri pobede, dok je Kindija na 10. mestu. Domaćin je takođe u dobrom ritmu, sakupio je sedam bodova u prethodna tri kola.

20.00: (4,20) Kindija (3,45) FCSB (2,00)

Posle dosta odlazaka iz Bukuešta proteklog leta, veliko pojačanje za FCSB je povratak u klub Klaudija Kešerua, dugogodišnjeg napadača bugarskog Ludogoreca. On je postigao već tri gola na tri utakmice koliko je odigrao ove sezone u šampionatu Rumunije.


tagovi

Rumunija liga 1Rumunija 1RumunijaArđeš PiteštiDačijaKindija TargovišteFCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara