Viktor Gončarenko (©Reuters)
Viktor Gončarenko (©Reuters)

Armejci stoje mirno pred Zenitom, Gončarenku se drma klupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.03.21. | 10:13

Promo kvota u Mozzartu na pobedu tima iz Sankt Peterburga – 2,45. Nigde nećete moći da nađete veću

Proleće nije dobro sletelo na rame ni CSKA, ni Zenitu. U tri kola drugog dela sezona oba tima su ostvarila samo po jednu pobedu i situacija na tabeli osam kola pre kraja sezone je dosta drugačija.

Šampion Zenit je dopustio da mu Spartak priđe na četiri boda, a ako u ovom kolu ne pobedi CSKA u Moskvi (18.00), nastaće prava drama pred završni deo prvenstva. Ekipa iz Sankt Peterburga je tek prošle nedelje upisala prvu prolećnu pobedu, a i do nje je, iako je na kraju bila ubedljiva, došla tek golovima u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

CSKA je sa dva poraza u tri prethodne runde izgubio drugu poziciju na tabeli, koju mu je preoteo najljući rival Spartak. Zato je pobeda u predstojećem derbiju imperativ za Armejce. Problem je što CSKA igra promenljivo na svom terenu. Tačno je da nije poražen na sedam poslednjih utakmica, ali je samo četiri dobio. Te tri nerešene bile su protiv daleko slabijih timova nego što je Zenit.

18.00: (3,05) CSKA M. (3,25) Zenit (2,40)

Beloruski trener na klupi Moskovljana Viktor Gončarenko opet je na meti kritika posle poraza u subotu u Tuli od Arsenala (1:2). Ruski mediji pišu da bi novi kiks, možda baš danas protiv najboljeg tima u državi u prethodnih nekoliko godina, mogao da znači i kraj za mladog stručnjaka. Domaćini veruju u Venecuelanca Salomona Rondona, koji je ovo zime stigao u redove Armejaca iz kineskog Daljena. Najbolji igrač Moskvoljana ove sezone je Hrvat Nikola Vlašić.

Zenit je odigrao mršavih 2:2 protiv Rostova na startu drugog dela sezone, a onda je poražen u Kazanju od Rubina (1:2). Šampion je prošlog vikenda bes iskalio na Ahmatu na Gazprom areni (4:0). Oba tima ne mogu da računaju na najjače sastave. Domaćinu nedostaje Fernandes, Nababkin i Fuks, dok za Zenit ne igraju zbog povreda Brazilac Malkom, Argentinac Driusi i Keržakov. U tim se posle meča pauze vraća stub odbrane, Dejan Lovren. Sve oči biće uprte u najbolji tandem napadača u ruskoj Premijer ligi, Artjomu Dzjubi i Irancu Serdaru Azmunu.

18.00: (1,75) Ahmat (3,45) Arsenal Tula (5,20)

Tim iz Sankt Peterburga, šampion i lider, poznat je po tome što uglavnom ima sporiji start sezone ili polusezone. Često se dešava nebeskoplavima da imaju dva-tri kiksa u uvodu, ali onda kada uhvata zamajac, gotovo su nepobedivi. Tada ih i sreća prati, pa pljušte golovi i preokreti u završnicama.

Bilans međusobnih susreta ide na stranu Zenita. U poslednjih pet godina izgubio je samo jednom od CSKA u Moskvi, a ukupno je u seriji od četiri meča bez poraza od Armejaca: tri pobede i remi.


tagovi

Rusija 1Premijer liga RusijaCSKA MoskvaZenitZenit Sankt Peterburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara