Adam Armstrong (©Reuters)
Adam Armstrong (©Reuters)

Armstrong nosi Blekbеrn, Prestonu prija Ivud park

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 10:41

Nekadašnji šampion Premijer lige ove sezone bi mogao konačno da se umeša u borbu za povratak u elitu

Pre 26 godina Blekbеrn je bio šampion Premijer lige. To su bili blistavi dani Roversa kada je za ovaj tim igrao legendarni Alan Širer. Sadašnjost je tmurna. Nekadašnji prvak Engleske tavori godinama u Čempionšipu. Ove sezone plavo-beli mogli bi da se umešaju u borbу makar za baraž za povratak u elitu.

Blekbеrn je trenutno na osmom mestu, a rival u prvom meču 29. kola najjače druge lige na svetu je Preston (20.45) koji ima tri boda manje i nalazi se na sredini tabele. Domaćin je imao dve vezane pobede, ali je pošle nedelje poražen u Londonu od Kvins Park Rendžersa (0:1). Preston sitže na Ivud park posle dva uzastopna poraza, odnosno boda u prethodna tri kola Čempionšipa.

Izabrane vesti

Blekbеrn u svojim redovima ima drugog strelca u prvenstvu, Adama Armstronga, strelca 17 golova ove sezone, šest manje od Ajvana Tonija iz Brentforda. On je raspucaniji na svom terenu gde je postigao 11 golova.

Domaćin će biti lišen usluga Luisa Holtbija. On je doživeo povredu kolena prošle nedelje u Londonu i mogao bi duži period da bude van terena. Van stroja su Derik Vilijams, Bredli Džonson, Skot Varton i Džo Renkin Kosteljo. Posle rođenja ćerke i nekoliko slobodnh dana u tim se vraća Beri Daglas. U konkurenciji su i roviti Kori Evans i Eliot Benet.

Najbolji strelac Prestona Skot Sinkler prošle nedelje protiv Roterama nije bio u prvoj postavi, ušao je u nastavku. Sada bi opet mogao da počne meč od prvog minuta. Povređeni su Deklan Rad, Partik Bauer i Luis Molt.

Preston je dobio samo jedan meč u poslednjih sedam, pa je pokvario plasman na tabeli. Ovo je jubilarni 100. meč ova dva tima. U prvom delu Čempionšipa, Blekbern je slavio u Prestonu sa 3:0. Na poslednjih devet mečeva ova dva tima u drugoligaškoj konkurenciji na čak sedam je padalo tri ili više golova. Blekbern nije pobedio Preston na prethodne četiri utakmice na Ivud parku. Preston je ostvario dve pobede, dok su dva meča završena remijem. Prošle sezone u meču Blekberna i Prestona na Ivud parku bilo je 1:1.


tagovi

BlekburnPrestonČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara