Bukajo Saka (©Reuters)
Bukajo Saka (©Reuters)

Arsenal gazi, Saka blista, crno se piše Zmajevima

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.02.24. | 12:02

Liga šampiona: Tobdžije posle 11 golova za poslednjih 180 minuta idu večeras (21.00) na noge ove sezone lošem Portu na Dragau u prvom meču osmine finala. Konseisao bez Taremija na razigranu četu Mikela Artete

Kako igra Arsenal u poslednje vreme na Ostrvu, ubedljivo, efikasno, lepršavo, vezao je pet pobeda, tim Mikela Artete je veliki favorit u dvomeču osmine finala Lige šampiona sa Portom. Čak i da sve dileme oko plasmana među osam najboljih timova Evrope reši već večeras (21.00) na Dragau.

Zmajevi su u lošoj formi, skoro da nemaju šanse da se umešaju u borbu za titulu u Portugaliji u konkurenciji lisabonskih giganata, Benfike i Sportinga. Trener Seržo Konseisao je na leto najavio odlazak iz kluba. Prvi strelac tima prethodnih sezona Mehdi Taremi pakuje kofere, nije ni bleda senka nekada raspucanog golgetera, dok je skrajnut, u drugom planu totalno, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Liverpula Marko Grujić… Mnogo problema na Dragau pred dolazak Tobdžija u prvom meču osmine finala najjačem klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Arsenal se sa dva gostovanja u Premijer ligi, protiv gradskog rivala Vest Hema i Barnlija, vratio sa gol-razlikom 11:0. Kao sat igra Artetin tim koga do kraj sezone očekuje borba za krunu u Premijer ligi sa Liverpulom i Mančester Sitijem, ali velik motiv je i napad na “ušati pehar” koji nikada nije završio u vitrinama tim sa Emirata, a nekada sa Hajberija. Legendarni Arsen Venger dogurao je do finala, ali je Barselona sa Frenkom Rajkardom bila bolja.

21.00: (5,80) Porto (3,80) Arsenal (1,70)

I kadrovska situacija je bolja u redovima tima iz Londona. Na treninge su se vratili Fabio Vijeira i Tomas Parti koj su bili van stroja prethodnh nedelja. Ipak, rano je još da se vrate u konkurenciju za tim. Van stroja su i dalje Brazilac Gabrijel Žezus i Ukrajinac Oleksandr Zinčenko. U fantastičnoj formi je engleski reprezentativac Bukajo Saka, strelac šest golova na poslednje četiri utakmice u Premijer ligi. Sjajni vezista je dao po dva pogotka Barnliju i Vest Hemu.

BUKAJO SAKA DAJE GOL PORTU - KVOTA U MOZZARTU JE 3,00.

Porto je ostao jedni portugalski klub u nokaut fazi elitnog takmičenja na Starom kontinentu. U odnosu na prvi deo sezone nema više u timu Davida Karma i Frana Navara koji su otišli u Olimpijakos, a njihova mesta popuniće Ze Pedro i Otavio. Problem za trofejnog stručnjaka je povreda Nigerijca Zaidua protiv Estrele Amadore. Levi bek je završio sezonu, dok je van stroja i Iranac Mehdi Taremi.

Konseisao je potvrdio da neće moći da računa na iskusnog Iranca koji će u junu da napusti Dragao kao slobodan igrač.

Ima problem sa aduktorom i neće moći da igra večeras”, portvrdio je trener Porta.

(21:00 (2,85) Napoli (3,50) Barselona (2,60)

Od ranije su povređeni Španac Markano i Ribeiro. Ovi timovi su igrali u osmini finala Lige šampiona 2010. godine, kada je Arsenal pobedio Porto kod kuće sa 5:0, a u gostima je poražen sa 2:1.

Naravno, se ulaznice su rasprodate za dolazak Tobdžija u grad na Atlantiku.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

PSV - Borusija Dortmund 1:1 (0:1)

/De Jong 56pen - Malen 24/

Inter - Atletiko Madrid 1:0

/Arnautović 79/

Sreda

21.00: (2,85) Napoli (3,50) Barselona (2,60)

21.00: (5,80) Porto (3,80) Arsenal (1,70)

Utorak (13.02.)

Kopenhagen - Mančester Siti 1:3 (1:2)

/Matsen 34 - De Brujne 10, Silva 45+1, Foden 90+2/

RB Lajpcig - Real Madrid 0:1 (0:0)

/Dijaz 49/

Sreda (14.02.)

PSŽ - Sosijedad 2:0 (0:0)

/Mbape 58, Bartola 70/

Lacio - Bajern 1:0 (0:0)

/Imobile 69/

***kvote su podložne promenama



tagovi

PortoBukajo SakaArsenal KijevLiga šampionaSeržo Konseisao

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara