Pedro Neto (Reuters)
Pedro Neto (Reuters)

Arsenal se rešava najskupljeg promašaja u istoriji, na zameni iz Vulvsa se radi već mesec dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.08.22. | 12:12

Tobdžije pokušavaju da dodaju i poslednje pojačanje ovog leta

Arsenal je odradio jako dobar prelazni rok do sada i rezultati se vide na početku sezone sa maksimalnim učinkom u prva tri kola.

Posle potrošenih oko 130.000.000 evra na Gabrijela Žezusa, Oleksandra Zinčenka, Fabija Vijeiru i Markinjosa, londonski klub želi da letnju pijacu zatvori još jednim pojačanjem na čijem dolasku radi već mesec dana. Tobdžije se u finišu pijace pokušati da dovedu portugalsko krilo Pedra Neta iz Vulverhemptona.

Izabrane vesti

Ipak, da bi Arsenal krenuo u misiju dovođenja Portugalca, neophodno je da se prvo reši velikog promašaja Nikole Pepea. Arfrikanac je pre tri godine došao iz Lila za 80.000.000 evra kao najskuplje pojačanje u klupskoj istoriji ali se ispostavio kao promašaj. Na 112 mečeva je dao 27 golova, a u prošloj sezoni je postigao tek jedan pogodak na 35 utakmica i Mikel Arteta ga je otpisao.

Nica se javila sa željom da pozajmi ofanzivca iz Obale Slonovače i pregovori su u toku. Ako se uspešno završe, Arsenal kreće po Neta kojeg je naciljao još pre četiri nedelje. Tada je rukovodstvo Tobdžija kontaktiralo Netovog agenta Žorža Mendeša koji se i te kako pita u transfer politici Vulverhmeptona i dobilo njegovo zeleno svetlo.

Iako je Neto pre nekoliko meseci potpisao novi ugovor sa Vulvsima do 2027. godine, u klubu sa Molinoa nema igrača koji nije na prodaju. Svi imaju cenu jer na kraju taj klub uglvanom i služi kao menadžerski poligon Žorža Mendeša da se igračima digne cena kroz utakmice u najjačoj ligi sveta.

Podsetimo, Arsenalova prva želja za poziciju krila je bio Rafinja iz Lidsa, bili su spremni da plate 45.000.000 evra ali je Brazilac insistirao na transferu u Barselonu. Pod pretpostavkom da Arsenal i dalje ima taj budžet za krilo, Netova cena ne bi trebalo da bude problem. Samo da se prvo reše Pepea...


tagovi

Pedro NetoNikola PepeLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara