Fudbaleri Arsenala (©Reuters)
Fudbaleri Arsenala (©Reuters)

Arsenalov meč sezone

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.04.21. | 12:35

Promo kvota u Mozzartu na pobedu Tobdžija u Pragu protiv Slavije u revanšu četvrtfinala Lige Evrope – 1,90

Cela Arsenalova tmurna sezona staje u 90 minuta u Pragu protiv Slavije ili nešto duže, ako bude 1:1, pa se igrali produžeci i eventualno penali. Tobdžije nikako da se vrate na stazu stare slave. Očajni su u Premijer ligi, bez šanse da se bore za mesto u Ligi šampiona. Čak i Liga Evrope deluje kao nemoguća misija. Pred izabranike Mikela Artete je jasan put. Samo trofej u drugorangiranom takmičenju na tlu Starog kontinenta donosi Ligu šampiona naredne sezone. Ovo takmičenje je još sredinom februara postalo prioritet za nekadašnjeg prvaka Engleske jer je londonski tim igrao slabo u nacionalnom prvenstvu.

U prvom meču na Emiratima bilo je 1:1. Poveli su domaćini golom Pepea u 86. minutu, ali u poslednjim trenucima susreta Holes je češkom šampionatu doneo fantastičan rezultat pred današnji (21.00) revanš na svom stadionu Sinobo u Pragu.

Izabrane vesti

Menadžer Arsenala Mikel Arteta i za ovaj meč ne može da računa na tandem defanzivaca, Škota Kirana Tirnija i Brazilca Davida Luiza. Oni su povređeni i čeka ih još nekoliko nedelja oporavka od operacije kolena. Pred duel u češkoj prestonici španski stručnjak ima problema sa napadačem Pjerom Emerikom Obamejanom i norveškim vezistom Martinom Odegardom. Obojica su pod znakom pitanja. Napadač iz Gabona je bio bolestan prethodnih dana, dok zimsko pojačanje iz Real muči zglob. U konkurenciji za tim su Bakajo Saka i Emil Smit Rou.

21.00: (4,30) Slavija Prag (3,50) Arsenal (1,90) 

Slavija će opet biti lišena usluga Ondreja Kudele. Njega je UEFA suspendovala za prvi meč u Londonu zbog rasističkog vređanja fudbalera Rendžersa u prethodnom kolu na Ajbroks parku. Evropska kuća fudbala juče mu je izrekla drakonsku kaznu od čak 10 mečeva neigranja. On će verovatno da propusti i naredno Evropsko prvenstvo. Za Slaviju neće igrati ni Simon Deli i David Hovorka. Pod znakom pitanja je nastup rovitih Petera Olajinke i Abdalaha Sime.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ARSENAL DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 5,00.

Česi je u naletu. Posle 1:1 u Londonu, savladali su Spartu u gradskom derbiju sa 2:0 i potvrdili šampionsku formu, pa nabijeni samopouzdanjem dočekuju Tobdžije. Arsenal je u nedelju pobedio Šefild u gostima sa 3:0, ali je ekipa Mikela Artete daleko od željene forme. Početak godine obeležen je dobrim rezultatima, ali je februar bio promenjiv, mart dobro počeo, a očajno završen. U poslednjih pet mečeva Arsenal ima jednu pobedu, dva remija i dva poraza. Iako favorit u ovom dvomeču, nije to opravdao u prvom duelu. Gosti su bili ravnopravni, a golom u nadoknadi došli su do lepe prednosti za revanš na svom stadionu, jer im odgovara i remi bez pogodaka.

Češki šampion se ove godine specijalizovao za eliminaciju klubova sa Ostrva. U osmini finala je Slavija bila bolja od Rendžersa, a u šesnaestini finala od Lestera. Londonski tim je bio bolji u dvomečima od Benfike i Olimpijakosa.

Golman Tobdžija Bernd Leno kaže da mu je nezamislivo da naredne sezone Arsenal ne igra u Evropi.

"Kad razmišljate o budućnosti bez Arsenala u evropskom takmičenju, to se ne čini dobro. Naš posao je da osiguramo da se to ne dogodi jer Arsenal pripada Evropi i to je naša meta. Slavija Prag je pobedila dobre timove u takmičenju, ali mislim da smo mi dominirali u prvoj utakmici. Takođe, mogli ste da vidite da su veoma opasni u kontranapadima, tako da znamo šta možemo da očekujemo. Biće to veoma teška utakmica, posebno u gostima. Znamo da je to opasan rezultat za nas, ali i za njih. Jednom kada postignemo jedan gol, oni su pod velikim pritiskom i to bi trebalo da nam bude meta - da postignemo prvi gol, a drugim možemo skoro da završimo utakmicu, jer oni tada treba da postignu tri“, istakao je nemački čuvar mreže, nekadašnji golman Bajer Leverkuzena, prenosi Skaj Sports.

21.00: (1,60) Viljareal (3,75) Dinamo Z. (6,50)

Eliminacija od Slavije mogla bi Artetu da košta posla na Emiratima. On nije želeo da priča o svojoj sudbini na klupi Arsenala.

"Veoma je važno za nas i ovo je naš klub. Ne postoji individualni interes već kolektivni. Ova utakmica nas može dovesti u poziciju da uđemo u polufinale evropskog takmičenja“, istakao je Arteta.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE SLAVIJA DA OSVOJI LIGU EVROPE JE 17,0.

Slavija ovu utakmicu igra za najbolji učinak na međunarodnoj sceni od osnivanja kluba, dok je Arsenalu plasman u polufinale Lige Evrope neophodan zbog reputacije dobro uzdrmane slabim rezultatima ove sezone. Ova dva tima su se sastala i pre 14 godina u grupnoj fazi Lige šampiona. U Londonu je bilo 7:0 za domaćina, a u Pragu mreže se ostale netaknute.

Pobednik ovog meča igraće u polufinalu najverovatnije protiv Viljareala koji ima prednost od 1:0 iz prvog meča iz Zagreba.

SLAVIJA PRAG – ARSENAL (21.00)

PRAG – Stadion Sinobo

Igraće se bez prisustva gledalaca. Sudija: Čakir (Turska)

SLAVIJA: Kolar, Bah, Holes, Zima, Boril, Hromada, Provod, Dorli, Stančiu, Sima, Olajnika

ARSENAL: Leno, Čembers, Holding, Gabrijel, Soares, Parti, Džaka, Pepe, Sebaljos, Martineli, Lakazet

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

21.00: (2,75) Roma (3,45) Ajaks (2,50) /prvi meč: 2:1/

21.00: (1,50) Mančester Junajted (4,30) Granada (7,35) /prvi meč: 2:0/

21.00: (4,30) Slavija Prag (3,50) Arsenal (1,90) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,60) Viljareal (3,75) Dinamo Z. (6,50) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalLiga EvropeSlavija PragMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara