Mikel Arteta sa igračima (Reuters)
Mikel Arteta sa igračima (Reuters)

Arteta: Volim svoje igrače više nego ikad pre

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 00:58

"Mislim da svi treba da se isključimo večeras, da svarimo ovo i već sutra krenemo da razmišljamo koji je najbolji način da odemo u Mančester i dobijemo ih (Siti)."

Remi za remijem, vezao ih je Arsenal tri u Premijer ligi i pružio Mančester Sitiju priliku da ga preskoči na tabeli. I dok je u prethodna dva meča londonski tim ispuštao po dva gola prednosti, ove večeri je protiv Sautemptona nadoknadio identičan zaostatak i izbegao poraz, potencijalni četvrti u prvenstvu.

Ne toliko zbog toga, koliko zbog činjenice da su pokazali karakter, Mikel Arteta je na konferencije posle utakmice, i pored činjenice da su njegovi momci prokockali bodovnu prednost u odnosu na šampiona Engleske, istakao kako ih voli više nego ikad pre.

Izabrane vesti

Dva puta su se Tobdžije vraćale iz dva gola minusa, u finišu uspele da se vrate, a malo je falilo i da preokrenu rezultat u nadoknadi, ali su ipak ostali pobede. Mada su je, ističe španski stručnjak, zaslužili.

"Prazan sam, očigledno, jer je ovo bila vrlo emotivna utakmica i razočaran sam jer nismo osvojili tri boda. Posle svega što se na utakmici dogodilo i dalje mislim da smo ih zaslužili, ali moramo da se pogledamo u ogledalo jer smo dopustili protivniku tri vrlo laka gola i kada to uradite ekstremno je teško pobediti u ovoj ligi. Ipak, moram da kažem da zbog načina na koji je tim reagovao, kako su individualno reagovali, volim naše igrače više nego ikad", rekao je Arteta na konferenciji.

Arsenal trenutno ima pet bodova prednosti u odnosu na Mančester Siti, ali i dve utakmice više od Građana. Dakle, poraz na Etihadu naredne srede nije opcija.

"Mislim da svi treba da se isključimo večeras, da svarimo ovo i već sutra krenemo da razmišljamo koji je najbolji način da odemo u Mančester i dobijemo ih (Siti)."

Uverava Arteta da ispušteni bodovi protiv Vest Hema i Liverpula nisu previše uticali na samopouzdanje njegove ekipe.

"Ne vidim nedostatak samopouzdanja kada je tim sposoban da uradi ono što smo mi večeras. U određenim trenucima je normalno da igrači krenu da se kriju, ali nisam video da je jedan jedini igrač to uradio, bili su spremni da rizikuju, da preuzmu inicijativu. Zbog toga smo stvorili toliko šansi, zbog toga smo se vratili od 1:3 do 3:3 i trebalo je da doijemo utakmicu. Dakle, samopouzdanje je tu, treba samo da prevaziđemo te trenutke slabosti."

Kakve konkretno slabosti?

"Kada pobedimo pokušavam da dam objašnjenje. Kada odigramo nerešeno pokušavam da dam objašenjenje. Danas je sve jasno. Ne možete da primite tri gola na način na koji smo mi to uradili danas i da očekujete da ćete dobiti utakmicu u Premijer ligi ukoliko ne napravite čudo ili odigrate kao što smo mi u poslednjih 15 minuta. Tek onda imate šanse da i pored toga pobedite. Bili smo na putu da se vratimo, a onda smo primili još jedan traljav gol iz prekida i čitava postavka u tom trenutku nije bila dobra. Trebalo je da dobijemo utakmicu. Stvorili smo dovoljno šansi, ali se to nije dogodilo na kraju i zato smo definitivno razočarani."

Za kraj, novinari su ga upitali može li da razume zbog čega svi kao favorita u šampionskoj trci vide Siti?

"Ne možemo to da kontroliše", kratak je bio Arteta.




tagovi

ArsenalMikel Arteta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara