Foto: Starsport
Foto: Starsport

Asano ostaje na Balkanu: Japanac ponuđen vicešampionu Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 09:59

Doskorašnji igrač Partizana u kontaktu sa predstavnicima Osijeka

Mesec dana nakon iznenađujuće odluke da raskine ugovor sa Partizanom i napusti Humsku, Takuma Asano je još u potrazi za novom sredinom, a hrvatski mediji otkrivaju da bi karijeru mogao da nastavi u Osijeku.

Ofanzivac koji je u sezoni iza nas bio najbolji strelac crno-belih, prema saznanjima Sportskih novosti ponuđen je hrvatskom klubu i mogao bi da nastavi karijeru u Gradskom vrtu.

Izabrane vesti

Podsetimo, hitri Japanac je u Partizan stigao leta 2019. godine i do rastanka je upisao minute na 40 zvaničnih duela uz 21 pogodak i 10 asistencija. Ipak, usled neizmirenih dugovanja, jedan od najboljih igrača u prethodnoj takmičarskoj godini odlučio je da zatraži raskid ugovora i kao slobodan igrač napusti crno-bele u samoj završnici sezone.

Uprkos činjenici da od početka maja nije u takmičarskom pogonu ofanzivac je nedavno dobio poziv selektora Japana koji mu je ukazao šansu u duelima protiv Mijanmara i Tadžikistana u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Prilikom okupljanja nacionalnog tima Japanac se osvrnuo na svoj status istakavši da je Partizan uveliko prošlost iz njegove perspektive.

"Za mene slučaj sa Partizanom ne postoji. Primećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, ali mene stvarno nije briga. Imao sam probleme sa isplatom plata, a ugovor sam raskinuo jer sam bio zabrinut. Od tog trenutka otvorio sam novo poglavlje u karijeri. Znao sam da me čekaju reprezentativne obaveze, zbog čega sam se pripremao najbolje što mogu", rekao je Asano na okupljanju reprezentacije Japana.

Asano je karijeru započeo u Hirošimi, a prve redove evropske biografije ispisao je prelaskom u Arsenal 2016. godine. Pre dolaska u Humsku, Japanac je branio boje i Štutgarta i Hanovera.

U slučaju da postigne dogovor sa Osijekom, Asano bi predstavljao značajno pojačanje za vicešampiona Hrvatske pred početak kvalifikacija za Ligu konferencije u kojima će belo-plavi krenuti iz drugog kola, kao nosioci.


tagovi

FK PartizanOsijekTakuma Asano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara