Kazahstan - Finska (©Reuters)
Kazahstan - Finska (©Reuters)

Astana arena nije izdržala pritisak: Veliki korak Finaca ka EP u Nemačkoj (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 18:06

Na polovini trke selekcija Finske ima najbolje prolazno vreme pošto je u Kazahstanu slavila 1:0 golom Olivera Antmana

Skoro pa maksimalnih 30.244 mesta skupocene Astana arene u prestonici Kazahstana bilo je popunjeno za duel domaće selekcije sa Finskom u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Došli su navijači Kazahstana da gledaju derbi neočekivanih lidera Grupe H, ali i da prisustvuju jednom od poslednjih mečeva koji će biti odigran na stadionu otvorenom jula 2009. pre nego što bude renoviran. Čak 185.000.000 dolara potrošeno je na izgradnju Astana arene, međutim, objekat je vremenom postao nebezbedan jer konstrukcija sve više upada u zemlju, te će morati na remont...

U euforiji su Kazahstanci dočekali utakmicu, nakon tri uzastopne pobede svoje reprezentacije (nad Danskom 3:2, San Marinom 3:0 i Severnom Irskom 1:0), ali su razočarani otišli kućama. Finci su slavili 1:0, pogotkom Olivera Antmana u 78. minutu, i napravili veliki korak ka plasmanu na EURO u Nemačkoj narednog leta.

Izabrane vesti

Posle uspavljujućeg prvog poluvremena gosti su dodali gas po povratku sa odmora, sve više pritiskali odbranu rivala koja je poklekla nakon odlične akcije za pomenuti pogodak 22-godišnjeg napadača danskog Nordsjelanda. Sjajno ga je rezervista Bendžamin Kalman sačekao da utrči u prostor i pronašao lepim dodavanjem.

Bilo je to dovoljno Fincima da se osame na vodećem mestu grupe sa 12 bodova, tri više od današnjeg rivala, a pet od Danske i Slovenije koje tek treba da igraju svoje mečeve petog kola. I jedni i drugi kod kuće, protiv autsajdera San Marina i Severne Irske.

GRUPA H

Kazahstan - Finska 0:1 (0:0)

/Antman 78/

20.45: (1,01) Danska (22,0) San Marino (65,0)

20.45: (1,85) Slovenija (3,50) Severna Irska (5,10)



tagovi

Fudbalska reprezentacija KazahstanaFinskaKvalifikacije za Euro 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara