Fudbaleri FCSB-a (©Shutterstock)
Fudbaleri FCSB-a (©Shutterstock)

Astra strepi od pojačanog FCSB-a, Sepsi sa novajlijama napada plej-of

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.08.20. | 11:52

Najbolji igrač ekipe iz Đurđa Denis Alibek mogao bi večeras da odigra poslednji meč u dresu trećeplasiranog tima rumunskog prvenstva prošle sezone. Vicešampion Univerzitatea iz Krajove izaziva ekipu koja se najviše pojačala između dva šampionata

Može li neko da skine Kluž sa rumunskog trona? Kandidati ove sezone da prekinu trogodišnju vladavne ekipe iz Transilvanije su vicešampion Univerziatea iz Krajove i FCSB, osvajač kupa prošle sezone.

Ova dva tima imaće danas teška gostovanja. Pojačani FCSB ide na noge Astri iz Đurđa (20.00). Uspeo je kontroverzni vlasnik tima iz Bukurešta Điđi Bekali da pojača ekipu koja je prošle sezone bila očajna u prvenstvu, ali je osvojen Kup Rumunije i podignut trofej posle pet godina posta. Iz GAZ Metana je stigao Sergiu Rus kao slobodnog igrača. Iz Univerzitate su stigla čak trojica, Mariuš Briseag, Oktavijan Popesku i Andrei Vlad, dok je iz Akademike Klinčeni došao Aleksandru Buziuk.

Izabrane vesti

I dalje u evro izlogu Denis Man, za koga se interesuju italijanski klubovi i Florijan Koman, koji je na meti Kristal Palasa. Astra je slabije nego prošle sezone, a mogla bi ovih dana da ostane bez najboljeg igrača prošle sezone, Denisa Alibeka. Prošle sezone je postigao 14 golova i imao 11 asistencija. On je igrao i 11 puta za reprezentaciju Rumunije, a postigao je jedan gol. Pre dve godine je stigao u Astru iz FCSB-a. Ugovor mu ističe narednog leta i sada je poslednja prilika za tim iz Đurđa da nešto zaradi. Za njega su se interesovali Legija, turski klubovi Gacijantep i Samsun, a želi ga i šampion Kluž. Rumunski mediji najavljuje da bi za napadača meč protiv bivšeg kluba mogao da bude poslednji u dresu Astre.

Ekipa iz Bukurešta je dobila i novog kondicionog trenera. Brigu o tome vodiće nemački stručnjak Peter Nojbert. Prošle sezone sve tri utakmice ova dva tima pripala su Astri, a na tim mečevima je dolazila kombinacija GG3+.

Prošle sezone je Sepsi igrao finala Kupa Rumunije (poražen od FCSB-a sa 1:0), ali nije uspeo da uđe među šest najboljih ekipa. Tim iz Transilvanije je bio aktivan ovog leta. Došli su kao slobodni igrači - Babakar Fofana (GAZ Metan), Admir Bajrović (Panetolikos), Bogdan Mitrea (Spartak Trnava), Panajotis Deligianidis (OFI Krit), Aleksandru Greab (Konkordija), Florin Purese (Termalice), Adnan Aganović (AEL Limasol), Žesus Fernandez (Kluž), Vlad Mitrea (Lokeren), Brajan Novijer (Rakov)... Ambiciozna ekipa koja bi mogla da bude prijatno iznenađenje ove sezone. Ovaj tim ie iz oblasti u Transilvaniji u kojoj živi mnogo Mađara, pa ima i pomoć matice kao recimo TSC iz Bačke Topole u Srbiji ili Dunajska Streda iz Slovačke.

Univerzitatea iz Krajove, koja je prošle sezone borila za titulu do poslednjeg kola, ove sezone je znatno oslabljena. Gostovanje Sepsiju (17.00) biće prava prilika da se vidi da li vicešampion i ove sezone može do borbe za krunu.

Na klupi je ostao italijanski stručnjak Kristijan Bergodi. Trojica igrača su otišla u FCSB - Popesku, Briseaga i Vlad. Srpski štoper, nekadašnji igrač Crvene zvezde, Uroš Ćosić, bio je prošle sezone stub odbrane vicešampiona Rumunije, ali je ovog leta napustio ekipu. Florin Gardos je pojačao Akademiju Klinčeni, a Brazilac Gustavo je otišao u Ajman iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pojačanja su Mairiš Konstantin iz GAZ Metan, Paul Pap iz turskog Sivasa i Aleksandru Tudori (pozajmica iz ruskog Arsenala iz Tule).

U prvom meču dana (14.30) Vitorul u Kostanci dočekuje novog člana elite, ekipu UTA iz Arada. Domaćina je napustio Rivaldinjo, sin legendarnog Karioke Rivalda. Georgi Hadži je napustio tim na kraju prošle sezone. Njegov naslednik je Španac Ruben de la Barera.

RUMUNIJA – 1. KOLO

Petak

Argeš - Botošani 2:3 (0:1)

Subota

14.30: (1,50) Vitorul Konstanca (4,10) UTA Arad (7,00)

17.00: (3,70) Sepsi (3,30) Univerzitatea Krajova (2,10)

20.00: (3,70) Astra Đurđu (3,40) FCSB (2,05)

Nedelja

15.00: (2,30) Poli Jaši (3,10) Čindija Targovište (3,35)

17.00: (7,50) Akademika Klinčeni (4,00) Kluž (1,50)

Ponedeljak

17.00: (1,85) Voluntari (3,35) GAZ Metan (4,10)

20.00: (2,40) Dinamo Bukurešt (3,10) Hermanštat (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1RumunijaFCSBAstraUniverzitatea KrajovaSepsiVitorul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara