Đimšiti i Hatebur (ⒸReuters)
Đimšiti i Hatebur (ⒸReuters)

Atalanta bez špica, Đimšiti se nudi - dao četiri gola u 130 utakmica, pa dva za dva minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 05:59

Štoper predložio Gasperiniju da ga prekomanduje u napad dok se neko od saigrača ne oporavi

S prednošću Atalanta putuje u Atinu na revanš osmine finala Lige Evrope protiv Olimpijakosa, pošto je uspela da nadoknadi gol zaostatka iz prvog poluvremena i po povratku s odmora dođe do 2:1.

Junak ekipe iz Bergama ovaj put bio je defanzivac Berat Đimšiti, koji je u odsustvu špiceva preuzeo ulogu golgetera i s dva gola u razmaku od dva minuta (61, 63) doneo pobedu svom timu. Oba puta bio je najspretniji pred golom rivala posle centaršuta iz kornera.

Izabrane vesti

U prethodnih 130 mečeva za tim iz Bergama albanski reprezentativac dao je četiri gola, ali posle dva Olimpijakosu, učinak u tekućoj sezoni brzo bi mogao da bude poboljšan pošto je predložio treneru da ga u odsustvu špiceva prekomanduje u napada, a i sam Đan Pjero Gasperini našalio se na tu temu.

"Možda bi trebalo sledeću utakmicu da igram kao centarfor. Posle Zapatine povrede, nadam se da Murijelu nije ništa ozbiljno. Oni su naši napadači i potrebni su, želim im brz oporavak", rekao je štoper crno-plavih.

Naime, Atalanti se u sinoćnom meču povredio Luis Murijel, a od ranije su van stroja Duvan Zapata, Josip Iličić i Aleksej Mirančuk.

"Lažnu devetku" igrao je centralni vezista Mario Pašalić, a uprkos tome što je Gasperiniju simpatičan Đimšitijev predlog, tako će biti i u ubuduće. Gotovo sigurno na nedeljnom gostovanju u Firenci, a videćemo da li i narednog četvrtka u revanšu sa Grcima.

"Veoma težak trenutak za nas. Izgleda da po periodima ostajemo bez cele jedne linije. U novembru i decembru smo bili bez odbrane, a sada smo bez napadača. Ali, i pored toga verujemo da smo i dalje konkurentni. Umtiti je dao dva gola, doduše iz prekida, a probali smo Pašalića kao špica. To je bilo nešto što smo jednostavno morali da uradimo", objasnio je Gasperini.

Uveren je iskusni strateg da njegov tim može da se vrati na četvrto mesto, koje trenutno pripada Juventusu sa dva boda više, ali i utakmicom više.

"Još smo u trci za četvrtom pozicijom i siguran sam da možemo do nje. Biće velika borba, ali kao i za svaku važnu poziciju u Seriji A. Uspevali smo da završimo ispred nekoliko važnih klubova proteklih godina u borbi za trećim mestom, ovaj put ćemo probati da budemo čestvrti, što neće biti lako, ali je moguće", optimista je Gasperini.


tagovi

AtalantaĐan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara