Protesta je bilo i na terenu (©Reuters)
Protesta je bilo i na terenu (©Reuters)

Atalanta grmi posle remija s Juventusom: Trebalo je da nam sviraju penal i dosude crveni Ščensnom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.02.22. | 08:51

Direktor Umberto Marino je besan, a ni Đan Pjero Gasperini sebe nije mogao da natera čak ni da se pojavi na konferenciji za novinare

Juventus je u početku imao više šansi, Atalanta je imala onu bombu Ruslana Malinovskog i prednost sve do izjednačujućeg pogotka Danila u trećem minutu sudijske nadoknade. Čini se zato da je podela plena pravedan epilog? Direktor Atalante Umberto Marino nije saglasan, pa je posle derbija 25. kola Serije A jasno poručio: klub iz Bergama je oštećen sudijskim odlukama.

Marino konkretno misli na dva detalja.

Izabrane vesti

Prvi: u prvom poluvremenu najbolja akcija Atalante, Teun Kopmajners je sam pred Vojćehom Ščensnim, koji ga obara uz lagani kontakt. Kopmajners je međutim već loptu sklonio i doturio do Luisa Murijela, koji pred sobom ima prazan gol. Sudija dozvoljava prednost, Murijel loše šutira, Leonardo Bonuči je izbija maltene na gol-liniji. Ščensnom ni faul nije sviran jer je akcija nastaljena.

Drugi: šut Džeremija Boge zaustavio je Matijs de Liht, ruka ispružena, mada se čini da ga je lopta pogodila u rebra i pazuh. Ispravka, ne čini se tako ljudima iz Atalante.

Trener Boginje Đan Pjero Gasperini odbio je čak i da se obrati novinarima na obaveznoj konferenciji, već je pred medije poslao direktora Umberta Marina, a on je iskoristio analizu stručnog konsultanta televizije DAZN, bivšeg sudije Luke Marelije, da pokrene priču o arbitraži.

Mogu samo da kažem da je prava sreća što Mareli više nije sudija“, rekao je Marino za DAZN, vidno besan.

Potpuno smo drugačije videli taj incidenta. To je neizbežan crveni karton, a i De Lihtovo igranje rukom je penal. Hajde da budemo ozbiljni, hajde da komentarišemo ove incidente i uporedimo ih sa sličnim situacijama na ostalim utakmicama. Ja kažem da su bili i crveni karton i penal, vrlo jasno“, decidiran je Marino.

S druge strane, sam De Liht smatra da priče o penalu ne treba ni da bude.

Ne, bio sam vrlo miran i opušten, jer sam osetio da me je lopta pogodila u rebra. Znao sam da nije u ruku, pa nisam bio zabrinut“.



tagovi

Matijs de LihtVojćeh ŠčensniĐan Pjero Gasperini

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara