Atletiko je prvi u Madridu ali se kasno namestio, Mitrović posle pola godine oživeo Hetafe

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.05.23. | 23:59

Simeoneov tim je najefikasnija ekipa u drugom delu sezone

Da je Atletiko Madrid dočekao proleće u Evropi (i da se ranije rešio Feliksa!), vrlo verovatno bi sada bio u završnici nekog u evrokupova i niko ne bi voleo da ga vidi za rivala.

Ovako, Kolčonjerosi su se namestili tek u finišu sezone ali uzalud. Iz trke za titulu su ispali odavno, iz Evrope takođe, a jedinu šansu za trofej u Kupu kralja im je oteo gradski rival Real. Ako je bilo kakva satisfakcija, Atletiko bi sezonu makar mogao da završi kao prvi tim Madrida. Večeras su nastavili sa sjajnim igrama, dekalsirali Kadiz 5:1 i preskočili Real na drugom mestu na tabeli.

Izabrane vesti

Ateltiku je ovo večeras bila osma pobeda na prethodnih devet prvenstvenih mečeva. Od početka marta igraju sjajno. Jedini poraz su doživeli na Kamp Nou gde je Barsa slavila poprilično nezasluženim minimalcem. Simeoneov tim je drugi meč zaredom dao pet golova i na poslednjih devet utakmica ima gol-razliku 28:8! Retko kada mrežu sačuva mirnom ali čini se da nikada u Čolovoj eri nije bio ovako napadački moćan i igrao na gol-više.

Kao da su procvetali otkako je klub napustio Žoao Feliks koji je bio neka vrsta balasta kao najskuplje pojačanje u istoriji a nikako nije uspevao da se uklopi. Od tada je proigrao i Antoan Grizman. Kako sezona odmiče, tandem GrizmanMorata deluje sve moćnije. Francuz ima po četiri gola i četiri asistencije na poslednjih pet utakmica, a Morata se treći meč zaredom upisao u strelce.

Kadiz koji se bori za opstanak je bio lak plen večeras na Metropolitanu. Ni u jednom momentu nije bio konkurentan...

Posle prodora i asistencije Karaska u drugom minutu, Grizman je načeo goste. Ređale su se potom šanse Madriđana a na sledeću iskorištenu se čekalo skoro pola sata. Egzekutor je opet bio Grizman. Mogao je domaći tim do poluvremena da vodi i ubedjivije ali se ispromašivao. Nadoknadio je to u drugom poluvremenu...

Opet je probio Karasko koji igra fudbal života, dodao do Ermosa koji je na drugoj stativi našao Moratu za 3:0. Belgijanac je sjajnu partiju krunisao golom iz penala u 57. minutu, a tačku je stavio i drugi bek Nahuel Molina. Na dodavanje zemljaka De Pola.  

Atletiko je najefikasniji tim u drugom delu sezone – 32 gola.

Slavilo se večeras i na drugom kraju Madrida, u predgrađu Hetafeu. Istoimeni domaćin koji se grečvito bori za opstanak je upisao zlata vrednu pobedu. Savladali su Seltu 1:0 golom Enesa Unala iz penala već u trećem minutu.

Bila im je ova prva pobeda posle čak šest utakmica u kojima su osvojili tek dva boda. Odbranili su rano vođstvo a velike zasluge za to pripadaju i srpskom štoperu Stefanu Mitroviću. Posle skoro pola godine se vratio u startnu postavu Hetafeu i zatvorio sve prilaze golu. Od Mundijala u Kataru je praktično nestao iz tima i tek u prošlom kolu je dobio šansu desetak minuta. Sada kada se sezona lomi, novi trener Hose Bordalas opet veruje u iskusnog Srbina.

PRIMERA - 33. KOLO

Utorak

Almerija - Elče 2:1 (1:0)

/Baptistao 22, Embarba 52 – Ponse 90/

Barselona - Osasuna 1:0 (0:0)

/Alba 85/

Real Sosijedad - Real Madrid 2:0 (0:0)

/Kubo 47, Barenečea 86/

Sreda

Valensija - Viljareal 1:1 (0:0)

/Lino 72 - Džekson 62/

Atletiko Madrid - Kadiz 5:1 (2:0)

/Grizman 2, 27, Morata 49, Karasko 57, Molina 73 - Lozano 72/

Hetafe - Selta 1:0 (1:0)

/Unal 3 penal/

Četvrtak

19.30: (2,30) Đirona (3,25) Majorka (3,50)

19.30: (1,88) Sevilja (3,50) Espanjol (4,30)

22.00: (1,75) Bilbao (3,70) Betis (5,40)

22.00: (1,85) Rajo Valjekano (3,60) Valjadolid (4,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Alvaro MorataAntoan GrizmanStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara