Anhel Korea (©Reuters)
Anhel Korea (©Reuters)

Atletiko opet bez udarnog tandema u napadu, osvajanje Kupa kralja daje krila Barsi

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.04.21. | 11:10

Primera: Madriđani bez Luisa Suareza i Žoaa Feliksa, ali sa raspoloženim Anhelom Koreom, napadaju Uesku. Katalonci protiv tvrdog Hetafea nemaju pravo na kiks

Nastavlja se trka utroje za titulu u Primeri, mada ni Sevilja nije bez šansi posle četiri vezane pobede. Atletiko je imao krizu početkom meseca. Zaribala je početkom meseca mašina Dijega Čola Simeonea. Osvojen je samo bod u duelima sa Seviljom i Betisom, ali je "petarda" protiv Eibara u nedelju popravila raspoloženje Madriđana. Lider šampionata Španije ima još jedan "lak" meč na svom stadionu Vanda Metropolitanu. Danas (19.00) stiže Ueska u 31. kolu Primere. To je prlika da se zadrži prednost u odnosu na rivale u superzanimljivom finišu na Pirinejima.

Simeoene i dalje ne može da računa na udarni tandem u napadu, Luiza Suareza i Žoaa Feliksa. U nedelju protiv Eibara njihov izostanak nije bio problem. Obojica bi trebalo da budu spremna u finišu sezone kada se odlučuje pitanje šampiona. Atletiko je cele sezone bio lider, ali su se Barselona, Real i Sevilja probudili u poslednje vreme, pa nas čeka drama u narednih šest kola.

Izabrane vesti

Tim koji dobija se ne menja, pa će Simeone u špicu opet da pošalje Markusa Ljorentea i Anhela Koreu, dok će Belgijanac Janik Karasko da dejstvuje po krilu. Osim dvojice napadača, argentinski stručnjak ne može da računa i na Lemara.

19.00: (1,42) Atletiko M. (4,30) Ueska (8,50)

Ueska je sa dve pobede na kratko izašla iz opasne zone, ali je opet u njoj posle poraza u prošlom kolu od Alavesa u Vitoriji (0:1). Najveća pretnja po golmana domaćeg tima Jana Oblaka preti od Rafe Mira, u poslednje vreme udarne igle Ueske.

Na startu sezone Atletiko nije uspeo da pobedi povratnika u društvo najboljih. Nije bilo golova u Ueski. Jorgandžje su i dalje najbolji domaćini u ligi. Sakupili su čak 39 bodova na Metropolitanu, pet više od Reala, Barselone i Sevilje. Na poslednje dve utakmice na svom stadionu Atletiko nije primio gol.

Barselona je poražena u El Klasiku od Reala (1:2) u Madridu, ali je protekle nedelje osvojila Kup kralja posle trijumfa protv Bilbaa u Sevilji (4:0). U klubu je bolja atmosfera, više se ne priča o odlasku Lionela Mesija. Omaleni Gaučos je opet onaj stari, nasmejan, raspoložen, a kada je on na svom nivou, nema zime za tim sa Nou Kampa. U Kataloniju večeras (22.00) stiže Hetafe, u poslednjem meču 31. kola Primere.

Ekipa iz predgrađa Madrida nije ove sezone ni bleda senka onog tima koji je nekoliko godina bio kandidat za Evropu, čak i za Ligu šampiona. Ipak, favoriti u Španiji teško izlaze na kraj sa „bunkerom“ Hetafea. Atletiko pre dva meseca i Real pre četiri dana nisu uspeli da pobede Hetafe. Ume Barsa da se muči sa „malima“ ove sezone, ali sada je imperativ tri boda. Katalonci će imati motiv da se osvete Madriđanim za poraz (0:1) na startu sezone.

Holandski stručnjak Ronald Kuman ne može da računa na povređene Ansua Fatija, Felipea Kutinju, Neta i Martina Brajtvajta. Na dan meča objavljeno je da je povređen i Usman Dembele. I njega neće biti večeras u timu. Njegov medicinski karton je prepun povreda, što teških, što lakih. Tek, otkao je stigao u Barselonu sakupio ih je 11.Propustio je već 85 utakmica. Bezmalo dve sezone. Ako je za utehu Kumanu i poslodavcima, bar je izdržao četiri meseca da igra redovno. Ove takmičarske godine postigao je deset golova. Još koji bi značio Barsi u pohodu na titulu, ali Usmana Dembelea neće biti bar neko vreme. Za goste van tima su povređeni Kuko i Kabako i suspendovani Kamerunac Alan Nijom. U startnoj postavi Hetafea igraće srpski reprezentativac Nemanja Maksimović.

22.00: (1,25) Barselona (6,25) Hetafe (11,0)

Barsa ima tri vezane pobede na Nou Kampu, a za 270 minuta mreža nemačkog golmana Ter Štegena zatresla se samo jednom. Hetafe je jedan od najgorih timova na gostovanjima. Sakupio je 10 bodova. Sa samo devet postignutih golova na 14 utakmica van svog stadiona je najgori u Primeri.

Eibar Marka Dmitrovića klizi ka Segundi. Srpski golman će od leta da bude na golu Sevilje, a ovom malenom baskijskom klubu verovatno sledi ispadanje iz elitne lige Španije. Na 15 mečeva Eibar nije pobedio. Poslednji put je slavio u šampionatu početkom godine kada je na svom terenu pobedio Granadu sa 2:0. Upravo večeras (21.00) gostuje u Andaluziji Granadi i to je jedna od poslednjih prilika da se uhvati priključak za Alavesom, Ueskom, Elčeom, Valjadolidom...

21.00: (2,50) Granada (3,10) Eibar (3,00)

Sve četiri utakmica današnjeg programa u 31. kolu Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMERA – 31. KOLO

Sreda

Levante - Sevilja 0:1 (0:0)

/En Nesiri 53/

Osasuna - Valensija 3:1 (2:1)

/Havi Martinez 14, Kaljeha 32, Roberto Tores 67pen - Gameiro 30/

Betis - Atletik Bilbao 0:0

Alaves - Viljareal 2:1 (1:0)

/Hoselu 17, Mendez 70 - Alskser 50/

Elče - Valjadolid 1:1 (1:0)

/Fidel 22 - Olaza 86/

Kadiz - Real Madrid 0:3 (0:3)

/Benzema 30p, 40, Odrizola 33/

Čertvrtak

19.00: (1,42) Atletiko M. (4,30) Ueska (8,50)

21.00: (2,50) Granada (3,10) Eibar (3,00)

21.00: (1,98) Sosijedad (3,45) Selta (3,90)

22.00: (1,25) Barselona (6,25) Hetafe (11,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraŠpanijaAtletiko MadridUeskaGranadaBarselonaHetafe

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara