Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Atletiko oslabljen zbog korone, Granada bez Soldada na lidera

Vreme čitanja: 4min | sub. 13.02.21. | 09:14

Četvorica fudbalera Madriđana zaražena, a nema ni suspendovanih Tripijea i Himeneza. Barselona i Sevilja favoriti na svojim stadionima

Posle remija na Vanda Metropolitanu protiv Selte (2:2), fudbaleri Atletika dozvolili su da se Real, Barselona i Sevilja približe, ali, čini se, da sve i dalje zavisi od čete Dijaga Čola Simeonea. Pet bodova više od gradskog rivala i branioca krune Reala, uz dva meča manje, osam od Katalonaca i devet od Andalužana, kapital su koji Jorgandžijama daje veter u leđa pred drugu polovinu šampionata.

Izgubljena dva boda u prošlom kolu ne govori o krizu Madriđana. Luis Sauarez i dalje nemilosrdno trrse mreže u Španiji, samo ne više u Barseoni nego u dresu Atletika. Urugvajac je postigao 16 golova na 17 utakmica za novi klub u koji je stigao letos pošto ga je Barsa oterala i prerano otpisala. Iskusni napadač u ovoj godini nije tresao mrežu na samo jednom meču, i to protiv Sevilje.

Izabrane vesti

Lider Primere danas (14.00) ima težak posao u Andaluziji, ide na noge Granadi koja je i ove sezone odlična, trenutno je na osmom mestu i čeka je borba za izlazak u Evropu. Atletiko je imao problem s virusom korona prethodne nedelje. Van stroja za meč sa Granadom su Žoao Feliks, Musa Dembele, zimsko pojačanje iz Liona, zatim Ektor Erera i Toma Lemar. Englez Kirijan Tripije i dalje je pod suspenzijom UEFA, dok urugvajski štoper Hose Marija Himenez ne može da igra zbog kartona. Partner Suarezu u špicu napada biće Anhel Korea.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ATLETIKO DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 17,0.

Za Granadu neće igrati iskusni napadač Roberto Soldado zbog kartona. On je postigao po gol na poslednje dve utakmice svog tima i to će biti hendikep za domaćina. Suspendovani su i Luis Suarez i Mila za me; protiv lidera šampionata Španije.

Ova dva tima su igrala na otvaranju sezone u Primeri kada je Atletiko pregazio Granadu sa 6:1. Jorganžije nikada nisu izgubile u ovom milenijeumu od današnjeg rivala. Na 16 utakmica imaju 13 pobeda, dok su tri utakmice završene bez pobednika.

Barselona je prehodne nedelje poražena na Sančez Pishuanu od Sevilje sa 2:0 u prvom meču polufinala Kupa kralja. Lionel Mesi i drugovi vezali su šest pobeda u Primeri, a nisu poraženi više od dva meseca u prvenstvu. Poslednji neuspeh je ostvaren 5. decembra prošle godine u Kadizu (1:2). Katalonci su opet u igri za titulu, a danas na svom terenu dočekuju Alaves (21.00).

Ronald Kuman i dalje ne može da računa na duže vremena odsutne Ansua Fatija, Đerara Pikea, Serhija Roberta i Filipea Kutinja. Van stroja je i Martin Brajtvajt. Dobra vest za holandskog stručnjaka je da se od povrede oporavio Miralem Pjanić. Prema najavama Marke, Antoan Grizman se seli na klupu, dok će Lionelu Mesiju u napadu društvo da pravi probuđeni Usman Dembele. Šansu od prvog mintua dobiće Portugalac Trinkao. On je prošle nedelje u finišu postigao pobedonosni pogodak, prvenac u dresu novog kluba, za pobedu Barse u Sevilji protiv Betisa (3:2). Krilni napadač je prošlog leta stigao na Nou Kamp iz Brage.

Krajem otktobra, Barse nije uspela da pobedi Alaves u Vitoriji. Bilo je 1:1. Poslednje četiri utakmcia na Nou Kampu, Mesi i durgovi su dobili baskijski tim, a na svim mečevima bilo je tri ili više golova.

Sevilja je u top formi. Vezala je četiri pobede u Primeri, a protekel nedelje je pobedila Barsu sa 2:0 i stigla na korak do finala Kupa kralja. Protiv Ueske (16.15) izabranici trenera Đulena Lopetegija ne bi trebalo da imaju problema. Novi član Primere je na poslednjem mestu šampionata i teško će do opstanka. Domaćin i dalje ne može da računa na povređene Lukasa Okamposa i Hesusa Navasa.

Sve utakmice današnjeg programa u 22. kolu Primere, Granada – Atletiko (14.00), Sevilja – Ueska (16.15), Eibar – Valjaadolid (18.30) i Barselona – Alaves (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeraŠpanijaAtletiko MadridGranadaSeviljaUeskaEibarValjadolidBarselonaAlaves

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara