en.atleticodemadrid.com
en.atleticodemadrid.com

Atletiko predstavio prvo pojačanje: Vitsel godinu dana u Madridu

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.07.22. | 17:41

Belgijanac stigao kao slobodan igrač

Navijači Atletika dočekali su prvo pojačanje ovog leta. Novi član madridskog kluba zvanično je Aksel Vitsel, potvrdili su na Vanda Metropolitanu.

Reprezentativac Belgije u Atletiko je stigao kao slobodan igrač, pošto je Borusija Dortmund odlučila da mu ne ponudi novi ugovor i tako prekine četvorogodišnju saradnju sa Vitselom. Atletiko je iskoristio priliku i Dijegu Simeoneu doveo iskusnog fudbalera sa preko 600 zvaničnih utakmica u seniorskom fudbalu.

Izabrane vesti

Doduše, imaće ga na raspolaganju svega godinu dana, na koliko je 33-godišnji vezni fudbaler potpisao, a ukoliko bude ispunio Čolova očekivaja, Atletiko ima opciju da aktavira produžetak na još godinu dana.

Atletiko je u trci za potpis belgijskog internacionalca pobedio Marselj. Jorgandžijama je primarna meta bio baš fudbaler Olimpika Bubakar Kamara, međutim, on je odlučio da karijeru nastavi u Aston Vili, te su se oba kluba okrenula ka Vitselu. Ipak, Madriđani su ponudili nešto bolje uslove i osigurali potpis belgijskog internacionalca.

Vitsel bi u Čolovom timu popuniti rupu nastalu odlaskom Ektora Erere, a na terenu bi trebalo da preuzme ulogu osigurača, fudbalera koji će najveći deo defanzivnih zadataka i istih oslobodi Kokea, Rodriga de Paula i Markosa Ljorentea.




tagovi

Aksel VitselAtletiko MadridLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara