Detalj sa meča Australija - UAE (@Reuters)
Detalj sa meča Australija - UAE (@Reuters)

Australija bez Degeneka juri 11. pobedu u nizu

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 09:18

Pored defanzivca Crvene zvezde na kovid je pozitivan i bek Sijetla Bred Smit, dok se za mečeve protiv Omana i Japana u državni tim vraćaju Kris Ikonomidis i Fran Karačić

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Fudbalska reprezentacija Australije pokušaće da u četvrtak uveče (20.30) zabeleži i 11. uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. Sokerusi će upravo u Kataru, zemlji domaćinu narednog Mundijala, dočekati selekciju Omana, a pet dana kasnije igraće u gostima protiv Japana. Sa najmanje četiri boda iz ovih mečeva, Australija bi naravila veliki iskorak ka plasmanu na najveću smotru svetskog fudbala.

Izabrane vesti

Selektor Grem Arnold je bio primoran da napravi nekoliko promena u sastavu. Prvotimac Crvene zvezde Miloš Degenek je pozitivan na virus korona, zbog čega je propustio i poslednje dve utakmice srpskog šampiona. Kovid je izbacio iz stroja i levog beka Breda Smita iz Sijet Saundersa. Odlukom selektora, za naredne mečeve nisu pozvani treći golman Pol Izo iz grčkog Ksantija i defanzivac Makabija Rajan Strejn.

20.30: (1,50) Australija (3,70) Oman (7,00)

S druge strane, Arnold je pozvao odbrambenog igrača Breše Frana Karačića i krilnog napadača Melburn Viktorija Krisa Ikonomidisa, koji su propustili prethodno okupljanje. Među 25 reprezentativaca su i dvojica fudbalera srpskog porekla - iskusni golman Deni Vuković iz holandskog NEC Najmehena i plejmejker škotskog Seltika Tom Rogić, koji će protiv Omana odigrati svoju 50. utakmicu za državni tim Australije.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Australija je u seriji odličnih rezultata i već četiri meča zaredom nije primila gol. U prethodne dve utakmice savladali su Kinu sa 3:0 i Vijetnam u gostima sa 1:0. Protiv Omana bi mogli da imaju najteži posao do sada, jer je ova arapska selekcija u usponu forme, što je potvrdila pre mesec dana pobedom protiv Japana od 1:0. Takođe, u septembru su u prijateljskoj utakmici pobedili skromnu ekipu Nepala sa 7:2.

Sokerusi će ponovo kao domaćini igrati na neutralnom terenu, zbog poznate situacije sa veoma strogim i striktnim kovid restrikcijama u Australiji. Naime, i dalje je na snazi obavezan 14-dnevni hotelski karantin za sve koji dolaze iz inostranstva, a Savezna vlada je odbila da napravi presedan i dozvoli igračima Australije i Omana da budu u takozvanom "mehuru" i da ipak odigraju utakmicu u Sidneju, kako je bilo predviđeno.

19.00: (3,35) Saudijska Arabija (2,90) Japan (2,30)

Prema najnovijom informacijama, australijske vlasti su dale zeleno svetlo da fudbalska reprezentacija dočeka Saudijsku Arabiju u novembru na domaćem tlu, pošto će u narednih nekoliko nedelja početi da se značajno ublažavaju državna ograničenja u državama Novi Južni Vels i Viktorija, koje već tri meseca važe za žarišta korone na Petom kontinentu. Za sada još nije poznato da li će fudbaleri morati da budu vakcinisani da bi moigli da uđu u zemlju.

Australija je poslednju utakmicu pred domaćom publikom odigrala još u oktobru 2019. godine, kada je u Kanberi dočekala selekciju Nepala.

Spisak Australije za mečeve sa Omanom i Japanom - golmani: Met Rajan (Real Sosijedad), Deni Vuković (NEC), Lorens Tomas (Sonderjiske). Odbrana: Trent Sejnsburi (Kortrajk), Bejli Rajt (Sanderlend), Aziz Behič (Giresunspor), Rajan Mekgauan (Kuvajt SC), Rajan Grant (Sidnej), Hari Sutar (Stouk), Fran Karačić (Brepa), Kalam Elder (Hal). Sredina: Tom Rogić (Seltik), Eron Moj (Šangaj), Džekson Irvajn (Sankt Pauli), Ajdin Hrustić (Ajntraht), Džejms Džego (Aris), Kenet Dugal (Blekpul), Rajli Mekgri (Birmingem), Denis Dženro (Tuluz). Napad: Kris Ikonomidis (Melburn Viktori), Aver Mabil (Midtiland), Adam Tagart (Serezo Osaka), Mičel Djuk (Okajama), Martin Bojl (Hibernijan), Danijel Arzani (Lomel).

AZIJSKE KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA A

13.00: (1,33) Južna Koreja (4,00) Sirija (10,0)

16.30: (1,80) Irak (3,25) Liban (4,60)

18.45: (3,80) UAE (3,00) Iran (2,05)

GRUPA B

17.00: (1,75) Kina (3,40) Vijetnam (4,70)

19.00: (3,35) Saudijska Arabija (2,90) Japan (2,30)

20.30: (1,50) Australija (3,70) Oman (7,00) *

*neutralni teren u Dohi

***kvote su podložne promenama

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Fudbalska reprezentacija Australijereprezentacija AustralijeMiloš DegenekKvalifikacije za SP 2022.Kvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara