Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Al Hilal ide po 35. vezanu pobedu, Al Garafa igra za čelo tabele, Korfakan niže poraze, PSIS nadomak plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 09:29

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

PSM - PSIS SEMARANG, 14.00

(Fudbal, Indonezija 1)

Izabrane vesti

PSIS Semarang putuje u sredu na megdan protiv PSM-a na meč 31. kola indonežanske Lige 1. PSIS Semarang je odigrao nerešeno 0:0 protiv Barita Putere u svom poslednjem meču i produžio je niz bez pobeda na tri meča. Nalazi se na petom mestu sa 47 bodova u 30 mečeva, koliko ima i četvrtoplasirana Madura na poziciji koja vodi u plej-of. PSM je na 12. mestu sa 38 bodova i takođe je osvojio bod u prethodnom kolu remizirajući na svom terenu protiv Bornea 1:1.

AL DŽAZIRA - KORFAKAN, 16.00

(Fudbal, UAE 1)

Al Džazira se nalazi na osmom mestu na tabeli šampionata Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 22 boda, dok je njen naredni rival Korfakan 11. sa 17 bodova. Sa osam mečeva do kraja sezone, Al Džazira zaostaje za drugoplasiranim Šababom Al Ahlijem celih 15 bodova za mesto u kvalifikacijama za AFC Ligu šampiona. Korfakan je 20 bodova van mesta na turniru. Al Džazira je osvojila bod u poslednjem meču Pro lige, remizirajući 2:2 protiv Al Aina, produživši svoj niz bez pobeda na šest mečeva. Korfakan je doživeo poraz od Al Bataeha sa 3:0 u svom poslednjem ligaškom meču, što je bio njegov četvrti uzastopni poraz.

AL AIN - AL HILAL, 18.00

(Fudbal, AFC Liga šampiona)

Al Ain je u prilično ozbiljnoj krizi i nije uspeo da pobedi na četiri meča zaredom. Štaviše, tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je dva puta izgubio tokom ovog kalendarskog perioda. A u prethodnom susretu nacionalnog šampionata, izabranici Ernana Krespa igrali su nerešeno sa Al Džazirom 2:2 na domaćem terenu, i ne baš u dobrom raspoloženju pristupaju prvom meču polufinala AFC Lige šampiona protiv saudijskog velikana. Al Hilal nastavlja svoj rekordni pobednički niz i izgleda skoro besprekorno. U prethodnoj fazi azijske Lige šampiona, ekipa je potpuno mirno eliminisala Al Itihad ukupnim rezultatom 4:0. Prošle nedelje Al Hilal je osvoji Superkup Saudijske Arabije i to bez povređenog najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića, i to je timu čak 34. uzastopna pobeda na svim takmičenjima.

AL MARKIJA - AL GARAFA, 19.30

(Fudbal, Katar 1)

Još tri kola do kraja sezone preostala su u prvenstvu Katara. Na čelu je Al Sad sa 43 boda, ali nije siguran, jer je samo dva koraka ispod Al Garafa, koja večeras ima šansu da se domogne čela tabele ako pobedi Al Markiju. Al Garafa je neporažena na šest poslednjih ligaških susreta, ali je u prethodnom kolu remizirala kod kuće sa Um Salalom i nije iskoristila poraz Al Sada da se bodovno sa njim poravna. Al Markija je na dnu sa 11 bodova, samo tri poena daleko od plej-aut zone.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara