Slaviša Đukanović
Slaviša Đukanović

Rojević dobio poslednjeg člana stručnog štaba: Đukanović trener golmana Orlova

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.24. | 16:24

Srpski stručnjak iz francuskog Eksa vodiće računa u narednom periodu o čuvarima mreže reprezentacije, saznaje Mozzart Sport

Posle pomoćnika Mirka Skoka, kondicionog trenera Aleksandra Tunguza i stručnjaka zaduženog za video analizu Dragišu Koračevića, selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Boris Rojević dobio je i poslednjeg člana stručnog štaba.

Desetak dana pred prvi meč baraža sa Špancima za odlazaka na Svetsko prvenstvo 2025. godine, deo Orlova biće i Slaviša Đukanović koji će voditi brigu o golmanima naše selekcije, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Odmah po preuzimanje funkcije selektora Srbije od strane Rojevića i direktora reprezentacije Marka Vujina, Dejan Perić je figurirao kao rešenje za rad s čuvarima mreže, ali posle dugih pregovora nije došlo do dogovora sa legendarnim srpskim golmanom koji je u stručnom štabu Fikse Berlina gde radi sa Dejanom Milosavljevim. Posle neuspešne misije povratka nekadašnjeg selektora Orlova u novi stručni štab izbor je pao na Đukanovića, populanorg Mišu, koji je trener golmana u francuskom Eksu koji deli šesto mesto u najboljoj ligi Galskih petlova.

Đukanović je bio reprezentativac Srbije, a veći deo igračke karijere je proveo u Francuskoj u kojoj je od 2002. godine. Najveći deo, punu deceniju, proveo je u San Rafaelu gde je veoma uspešno branio, bio među najbolji čuvarima mreže u jednoj od najjačih liga na svetu. Pre sedam godina je prešao u Eks na insistiranje tadašnjeg trenera ovog kluba iz grada u blizini Marselja Žeroma Fernandeza, proslavljenog francuskog reprezentativca. Igračku karijeru je morao da prekine posle srčanog udara i borbe za život u jesen 2017. godine.

Srećom, uspešno se oporavio i nastavio je misiju u Eksu gde je već sedam godina u stručnom štabu zadužen za rad s golmanima. Kako saznajemo, Đukanović je dogovorio saradnju sa Rukometnim savezom Srbije na godinu dana, pa ako obe strane budu zadovoljne saradnja će da se nastavi do kraja olimpijskog ciklusa 2028. Dobio je stručnjak rođen 1979. godine i odobrenje kluba i vodiće brigu o golmanima Orlova, počevši od dvomeč baraža sa Furijom za plasman na Svetsko prvenstvo 2025.

Đukanović će imati sjajan tandem golmana Orlova na raspolaganju koji brane u odličnoj formi ove sezone, Dejana Milosavljeva iz Fikse Berlina i Vladimira Cuparu iz Dinamo Bukurešta. Deo reprezentacije u prethodnom periodu bili su i Milan Bomaštar koji je odličan u francuskom Šartru i Andrej Trnavac iz Vojvodine, najbolji čuvar mreže u srpskom šampionatu.



tagovi

rssrukometni savez srbijeSlaviša Đukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara