Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Bitka za kontinentalni tron, Pohang preuzima vrh, Šandung u seriji

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 09:48

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

POHANG - SEUL, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Izabrane vesti

Pohang je u šampionskoj trci prvenstva Južne Koreje, i nalazi se na drugoj poziciji. Sakupio je 25 bodova iz 13 mečeva i zaostaje samo jedan bod iza lidera Kimčhona, ali ima i duel manje. Pohang je u prošlom kolu poražen od Suvona na strani sa 1:0, posle 11 uzastopnih susreta bez poraza u ligi. Seul je u sredini tabele na osmom mestu sa 165 poena. Igra promenljivo, a bolje rezultate beleži u gostima.

ŠANDUNG - ŽEĐIJANG, 13.30

(Fudbal, Kina 1)

Šandung je u dobroj formi. Niz bez poraza mu je omogućio da se probije u prvih pet i u ovom trenutku tim zatvara najboljih pet u Superligi Kine i nalazi se odmah izvan top 3 na osnovu dodatnih pokazatelja. Predstojeći protivnik se nalazi jedan red niže, tako da je potrebno da pobedi da bi obezbedio mesto među najjačima. Šandung je u seriji od sedam duela bez poraz. Žeđijang je u nizu od tri pobede, ali su sve izvojevane nad ekipama koje su niže na rang listi, a predstojeći protivnik je iznad. Žeđijang ima 22 boda i zauzima šesto mesto.

AL AIN - JOKOHAMA MARINOS, 18.00

(Fudbal, AFC Liga šampiona)

Revanš meč finala AFC Lige šampiona igra se danas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Jokohama Marinos ima gol prednsoti ispred Al Aina, pošto je pobedila u Japanu sa 2:1 11. maja. Al Ain traži preokret u revanšu finala. Puleni Ernana Krespa su toliko dugo vodili sa 1:0 u prvom sukobu i u poslednjih 20 minuta su okrenuti naopačke, pa su sada pred imperativom pobede ukoliko žele da se popnu na azijski tron.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Liverpul na Enfildu, Bilbao na San Mamesu ili možda Romu na Olimpiku?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

---------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara