Srđan Babić u dresu Almerije (©AFP)
Srđan Babić u dresu Almerije (©AFP)

Babić u formaciji sa tri štopera protiv Grizmana i Morate

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.01.23. | 13:40

Almerija će ove nedelje od 16.15 časova po srednjoevropskom vremenu dočekati Atletiko Madrid, u 17. kolu španske Primere

Srpski fudbalski reprezentativac Srđan Babić vodio je ove sezone u dresu Almerije bitke protiv Karima Benzeme, Vinisijusa Žuniora (Real Madrid), Neka Vilijamsa, Injakija Vilijamsa (Atletik Bilbao), Roberta Levandovskog i Usmana Dembelea (Barselona) i sve ih izgubio. Priliku da popravi utisak 26-godišnji defanzivac imaće ove nedelje od 16.15 časova, kada će u okviru 17. kola Primere u Almeriju da dođe Atletiko Madrid.

Napad Jorgandžija će predvoditi Antoan Grizman, koji je ove sezone već odigrao nekoliko mečeva na poziciji centarfora. Trener Dijego Simeone forsira formaciju sa dva špica, a usled brojnih kadrovskih problema, Francuz mu je praktično jedina sigurna opcija.

Izabrane vesti

To znači da će aktuelni vicešampion sveta da vodi direktnu borbu sa Babićem, a pomagaće mu po svoj prilici Anhel Korea, koji nije bio starter još od oktobra. Najbolji strelac ekipe Alvaro Morata prema najavama madridskih medija neće biti od početka na terenu.

Njegova žena Alis Kampeljo se porodila prošlog ponedeljka. Dobili su četvrto dete, a prvu ćerku, Belu, zbog čega je iskusni napadač dobio nekoliko slobodnih dana i nije bio na treninzima. Svakako, Morata je jedini preostali napadač pored Koree i Grizmana na kojeg Simeone može da računa, tako da će verovatno da uđe sa klupe u drugom poluvremenu.

16.15: (4,80) Almerija (3,60) Atletiko Madrid (1,85)

Ovo će da bude prva Atletikova utakmica od kako je najskuplje pojačanje u istoriji kluba Žoao Feliks napustilo ekipu. Portugalac je otišao na šestomesečnu pozajmicu u Čelsi, što Jorgandžijama ostavlja još jednu opciju manje u sastavu.

Iako su gosti izgubili oštrinu, španski mediji veruju da će strateg Almerije Rubi da izađe opreznije na teren, sa petoricom defanzivaca, odnosno trojicom štopera. Tako je barem bilo uvek do sada od kako je ekipa proletos izborila plasman u Primeru, kada je na suprotnoj strani terena neki jači protivnik. I, kao što smo već napisali, to je davalo samo polovičan rezultat.

Prvi put je Rubi iz uigranog sistema 4-4-2 prešao u formaciju 5-3-2 u avgustu protiv Real Madrida. Almerija je prva povela, ali su Lukas Vaskes i David Alaba golovima doneli preokret i pobedu Kraljevskog kluba sa 2:1. Potom, u toj postavci Almerija je uzela bod na gostovanju Elčeu (1:1), a zatim savladala Sevilju (2:1). Ipak, na naredna tri meča je poražena, od Majorke (1:0), Atletik Bilbaa (4:0) i Barselone (2:0).

Zajedničko za sve te utakmice je da je Babić bio na terenu, kao jedan od trojice štopera. Samo protiv Barse nije bio starter, već je ušao u igru odmah na početku drugog poluvremena.

Iako je bivši defanzivac Crvene zvezde dobio žuti karton protiv Real Sosijedada u prošlom kolu, sigurno će da bude starter večeras. To mu je bila tek druga javna opomena, nije još u opasnosti od suspenzije. S obzirom na to da selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković preferira formaciju sa trojicom štopera, za naš nacionalni tim je sjajno da Almerija što češće igra u tom sistemu.

Pored Babića, u poslednjoj liniji će se naći najverovatnije Čumi i oporavljeni Kaiki. Rubi sada može da računa i na Baptistaa i Ramazanija, koji su propustili prošlu utakmicu. S druge strane, Simeonea izvesno boli glava, jer Karasko i Himenez su povređeni, a Stefan Savić suspendovan zbog crvenog kartona na meču sa Barselonom. Kvota u Mozzartu na to da Almerija danas neće primiti gol je 4,40.

---------------

Sve utakmice španske Primere ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

PRIMERA – 17. KOLO

Petak

Selta - Viljareal 1:1 (0:1)

/Larsen 68 - Moreno 15/

Subota

Valjadolid – Rajo Valjekano 0:1 (0:0)

/Palason 65/

Đirona - Sevilja 2:1 (0:1)

/Stuani 46, Erera 88 - Kuasi 13/

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)

/Oroz 47/

Real Sosijedad - Atletik Bilbao 3:1 (2:1)

/Serlot 25, Kubo 37, Ojarzabal 62 pen - Sanset 40/

Nedelja

14.00: (2,65) Hetafe (3,00) Espanjol (3,15)

16.15: (4,80) Almerija (3,60) Atletiko Madrid (1,85)

Ponedeljak

21.00: (1,95) Kadiz (3,45) Elče (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraSrđan BabićAlmerijaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara