Fudbaleri Mladosti (©MN Press)
Fudbaleri Mladosti (©MN Press)

Bačka posle pet poraza čeka Mladost, Kruševljani veruju u opstanak

Vreme čitanja: 5min | pon. 08.03.21. | 10:54

U okviru 26. kola Superlige Srbije na stadionu u Bačkoj Palanci gostuje sastav iz Lučana, dok će Zlatibor u Užicu dočekati ekipu Napretka

Do kraja 26. runde domaćeg prvenstva ostala su još dva susreta. Najpre Bačka dočekuje Mladost iz Lučana (16.00) i u potrazi je za prvom pobedom posle pet vezanih poraza. Gosti su posle remija sa Vojvodinom i pobede nad Radom doživeli poraz u minulom kolu od Zlatibora, ali su za razliku od današnjeg rivala u daleko boljoj poziciji.

Fudbaleri Bačke nalaze se na dnu tabele sa samo 14 osvojenih bodova posle 25 odigranih mečeva. Poslednji put slavili su 7. februara, kada je na stadionu u Bačkoj Palanci savladana Mačva (2:0). Od tada su postigli tek dva pogotka na pet mečeva, primili 10 i pretrpeli poraze od Spartaka, Proletera, TSC-a, Čukaričkog i Voždovca.

Izabrane vesti

Trener Milan Kuljić ističe da je u porazu od Zmajeva video puno pozitivnih stvari.

"Puno sam pozitivnih stvari video na utakmici sa Voždovcem, pre svega raduje me kvalitetan pristup, želja i htenje, fokusiranost na zahteve u igri. Kada su utakmice u ovom ritmu sreda-nedelja mi se na fizičkom planu ne možemo puno unaprediti, ali možemo da radimo na psihološkom aspektu i na taktičkom planu. Upravo na taj način pripremamo meč sa ekipom Mladosti iz Lučana. To je kvalitetna takmičarska ekipa, koja je dugo na okupu, što samo po sebi predstavlja ozbiljan kvalitet. Pored toga imaju i individualni kvalitet, iskusne igrače, kao i timsku igru, naročito u ofanzivnoj tranziciji i ofanzivnim prekidima. To smo sve analizirali i pripremamo se za to da se odbranimo od tih njihovih kvaliteta, kao i da pokažemo naš kvalitet i da dobri momenti u utakmici sa Voždovcem nisu bili slučajnost".

Mladost je 12. na tabeli sa 17 bodova više od narednog rivala i pet od Rada koji je prvi ispod crte, uz utakmicu manje. U prvom kolu prolećnog dela sezone doživela je težak poraz od Javora (1:4), usledio je remi sa Radnikom, pa poraz na gostovanju u Inđiji, pre nego što su ostvarena dva pozitivna rezultata. Najpre je u Lučanima odigrala nerešeno sa Vojvodinom (1:1), da bi potom na Banjici bila bolja od ekipe Rada (1:0). U minulom kolu Zlatibor je slavio na stadionu u Lučanima (0:2), da bi nakon poraza za novog šefa struke imenovan Darko Rakočević.

Dve godine je bio prvi asistent u klubu, u poslednjem periodu Nešku Milovanoviću, koji se nedavno povukao sa mesta prvog trenera.

"Pre svega zahvaljujem se ljudima iz Lučana na ukazanom poverenju. Ovo je za mene velika čast, obaveza i izazov. Naš zadatak je da izborimo opstanak u Superligi. Malo smo zakomplikovali situaciju porazom od Zlatibora (0:2), a sada imamo nezgodno gostovanje Bačkoj", izjavio je za Mozzart sport novi trener Mladosti.

U prvom delu sezone Mladost je slavila na svom stadionu (2:1). Golove za pobednički sastav postigli su Šatara i Bojović iz penala, dok je jedini gol Bačke bio delo Miloša Zličića.

Zavesu na 26. kolo Superlige spustiće fudbaleri Zlatibora i kruševačkog Napretka (18.05). Susedne timove na tabeli deli samo jedan bod, Kruševljani su 17, dok je ekipa iz Čajetine odmah ispod.

Fudbaleri Zlatibora su u prolećnom delu sezone osvojili šest od maksimalnih 18 bodova. Poraze su doživeli od TSC-a (0:1) i Čukaričkog (0:2), po bod su osvojili u susretima sa Spartakom (1:1), Proleterom (2:2) i Voždovcem (0:0), dok su u minulom kolu bili bolji od Mladosti u Lučanima (2:0).

Ekipu je sredinom februara preuzeo Ljubomir Ristovski, koji se posle pet godina u srpski fudbal vratio iz Azije.

"Mi nemamo drugi izbor osim da svaki meč odigramo maksimalno i odgovorno. Momci su u prošlom kolu izginuli na terenu, njima pripadaju sve zasluge, radili su fenomenalno, ispoštovali sve dogovore. Odigrali smo disciplinovano i organizovano u odbrani, iz kontre i polukontre postigli dva gola i sačuvali mrežu. Pored tri boda dobili smo nove igrače i tako proširili spisak na one koje mogu ozbiljno da računam. Ovde sam tek dve nedelje i u trećoj nedelji mogu da kažem da je to malo vremena. Na sreću igrači su prihvatili moj sistem rada i to me raduje. Nismo toliko okrenuti rivalima, fokusirani smo na sebe i idemo korak po korak. Za nas je svaka naredna utakmica najvažnija, bez obzira na snagu i mogućnosti rivala. Napredak prema prikazanim igrama ne zaslužuje trenutnu poziciju, s obzirom kakve igre pružaju. Imaju iskusan tim sa proverenim stručnjakom Milanom Đuričićem, koji voli posed, želi da dominira. Iz tog poseda grade akcije i stvaraju šanse", izjavio je Ristovski uoči okršaja sa Napretkom.

Napredak je osvojio tek četiri boda u drugom delu sezone. Savladao je Inđiju na svom stadionu (1:0), dok je u Kruševcu remizirao sa ekipom Javora (1:1). Poraze je pretrpeo od Partizana (0:3), Radnika (1:2), Vojvodine (0:1) i u minulom kolu od Rada (0:2).

Trener Milan Đuričić ističe da je ekipa u teškoj situaciji, ali veruje u opstanak.

"Fudbal je igra u kojoj se dobija i gubi. Rad je priželjkivao bod u Kruševcu i bili bi presrećni da su ga uzeli. Na našu žalost, uzeli su sva tri. Opet ću ponoviti, mi smo ponovo promašili nenormalno mnogo šansi, imali totalnu dominaciju, 447 dodavanja, 83 odsto tačnosti. Protivnik je imao 220 dodavanja, samo nekoliko šuteva ka golu. Mi smo imali 20 udaraca ka golu, od toga 13 u okvir. Na kraju smo svesno ušli u rizik, pomerili Mršića napred da pokušamo da spasimo makar bod, ali nismo uspeli. Prate nas ti pehovi, stvarno je neshvatljivo da na svakoj utakmici stvaramo toliko šansi i promašujemo. Za 25 godina karijere meni se ovo nikad nije desilo, ali i dalje sam uveren da ćemo sačuvati superligaški status. Pravo na optimizam, pre svega, daje mi činjenica da momci rade odlično, da je atmosfera unutar svlačionice izvanredna i smatram da će ova ekipa naći pravi put i kao reka ponornica izaći iz tunela i stići do željenog cilja".

U prethodnom duelu ovih ekipa u Kruševcu nije bilo pobednika, Luka Milunović je bio strelac za Napredak, dok je sa druge strane mrežu zatresao Vasilije Janjić.


SUPERLIGA - 26. KOLO

Nedelja

Inđija - Radnik 0:1 (0:0)

/Subotić 85/

Mačva - Proleter 3:1 (2:1)

/Ortiz 29 pen, Knežević 45+1, Ćirković 90+3 - Tomović 45+3/

Metalac - Voždovac 2:1 (0:0)

/Prestiž 51, Maksimović 73 pen - Stoisavljević 59/

Novi Pazar - Spartak Subotica 2:1 (1:1)

/Aganspahić 26, Mijić 64 - Srećković 16/

Radnički Niš - TSC 2:0 (1:0)

/Marković 25, Gavrić 52/

Vojvodina - Javor 2:0 (2:0)

/Gemović 9, Zukić 30/

Rad - Partizan 0:5 (0:3)

/Holender 24, Natho 35, L. Marković 48, Suma 66, Stevanović 72/

Crvena zvezda - Čukarički 2:0 (0:0)

/Ben 72, Katai 87/

Ponedeljak

16.00: (2,70) OFK Bačka (3,05) Mladost (2,80)

18.05: (2,15) Zlatibor (3,10) Napredak (3,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Zlatibor ČajetinaLjubomir RistovskiMilan KuljićDarko RakočevićMilan Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara