Bajern hoće da blindira Musijalu i od njega napravi simbol kluba

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 05:21

"Već smo obavestili Džamalovu majku Karolinu da želimo da sednemo i obavimo razgovor"...

Nemci su totalno podbacili i razočarali na Mundijalu u Kataru, a ako je moguće pronaći svetlu tačku u njihovom novom reprezentativnom brodolomu onda je to činjenica da su dobili igrača za narednih petnaestak godina. U pitanju je Džamal Musijala (19), koji je na svakoj od tri utakmice bio najbolji igrač Manšafta.

Njegove vrlo dobre partije na najvećoj fudbalskoj smotri nisu promakle ni najbogatijim klubovima sveta, pa je Bajern u panici da bi uskoro mogao da ima problem da zadrži buduću veliku zvezdu. Kako bi izbegli takav eventualni scenario u Minhenu su odmah po povratku mladog ofanzivca s Bliskog istoka počeli da rade na pripremi sastanka koji bi za glavnu temu imao razgovore oko novog ugovora.

Izabrane vesti

U Musijalinom sadašnjem sporazumu (do 2026.) postoje klauzule koje osnovnih 5.500.000 evra po godini podižu u odnosu na učinak. Primera radi, 25 utakmica u sezoni s najmanje 45 minuta provedenih na terenu garantuju mu progresivno povećenje plate iz godine u godinu. Jedan od najboljih tinejdžera današnjice tako u ovom momentu već ima zagantovanih 8.000.000 po sezoni, dok bi do 2025. ta cifra trebalo da poraste na 11.000.000.

Treba napomenuti da su u pitanju bruto cifre...

Bez obzira što će mu po sadašnjem ugovoru prihodi narasti duplo, u Zebener štrase ne žele ništa da prepuste slučaju. Ideja je da isti bude produžen, da Musijala dobije momentalno povećanje i da mu se izloži kako će u narednim godinama tim biti građen oko njega. U prevodu, plan je da postane simbol kluba u godinama što dolaze.

Naravno, sve to kako bi se osećao što ugodnije u Minhenu i kako mu ne bi padalo na pamet da bi negde drugde moglo da mu bude bolje.

"Već smo obavestili Džamalovu majku Karolinu da želimo da sednemo i obavimo razgovor. Tema će biti njegova budućnost u Bajernu", kazao je kratko Hasan Salihamidžić.

Računajući i Mundijal, Musijala je ove sezone odigrao već 31 utakmicu. Njegov učinak glasi: 12 golova i 12 asistencija. S vrednošću od 100.000.000 evra spada u deset najskupljih igrača sveta, a zajedno sa Džudom Belingemom najvredniji je tinejdžer planete.


tagovi

Džamal MusijalaZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara