undefined
undefined

To bi bilo to! PSŽ nije uspeo sa 93.000.000, Real uzima Endrika za 45+15

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 03:26

Francuzi, doduše, pikirali paket iz Verdaa...

Recept postoji i pokazao se vrlo uspešnim - zašto ga onda ne bismo sledili? Verovatno da su ovako otprilike razmišljali u Madridu kada su definitivno odlučili da krenu po Palmeirasovo čudo od deteta Endrika (16). Kraljevići su, očito, pristali na sve uslove što su predstavnici supertalentovanog napadača postavili - ako ih je uopšte i bilo - pa se poslednjih dana ušlo u poslednju fazu velikog posla. Tako pišu pojedini španski mediji, a potvrđuju brazilski.

U prevodu: Real Madrid je, po svemu sudeći, odneo još jednu veliku pobedu na tržištu. Nakon Vinisijusa Žuniora i Rodriga, koji su se pokazali kao pun pogodak, na Santijago Bernabeu stiže još jedan brazilski vunderkind kome predviđaju veličanstvenu karijeru.

Izabrane vesti

Endrik ima samo 16 godina, ali već je zaigrao za prvi tim Palmeirasa, postao šampion sa Verdaom, a ove sezone na uvodnih sedam utakmica brazilske Serije A postigao tri i namestio jedan gol. Prvi napadač Selesaa na Mundijalu - Rišarlison, nedavno se veoma pohvalno izrazio o ovom momku:

"Gledao sam ga kako igra i za Brazil i za Palmeiras. Mnogo me podseća na Adrijana. Mislim da će za dve godine stići u Evropu", kazao je napadač Totenhema i izgleda pogodio u centar.

Prema istim izvorima pregovori bi trebalo da budu zaključeni tokom zimskog prelaznog roka, međutim Endrik će u Madrid tek kada napuni 18 godina. Dakle, na leto 2024.

Realu je posao olakšala činjenica da je Pari Sen Žermen izašao iz trke za 16-godišnjeg Brazilca. Sveci su imali ideju da uzmu i Endrika i godinu dana mlađeg Estevaa, za luksuzni paket nudili su čak 93.000.000 evra, ali odgovor Palmeirasa bio je negativan. Razlog: u klubu veruju da će 15-godišnji Estevao za koju godinu dodatno dobiti na vrednosti.

Verdao će od Reala dobiti u cugu 45.000.000 evra, dok će 15.000.000 doći kroz 'lake' bonuse. Na taj način biće aktivirana izlazna klauzula od 60.000.000 evra. Zanimljivo da su i Rodrigo i Vinisijus takođe plaćeni po 45.000.000...

I upravo su dvojica reprezentativaca Brazila imala važnu ulogu u celoj priči. Endrik je u dobrim odnosima sa obojicom, posebno sa Vinijem, te smatra da će mu privikavanje na Evropu lakše ići uz zemljake, u klubu koji se pokazao kao plodno tlo za malde Brazilce.

Kraljevski klub imao je ozbiljnu konkurenciju i u Čelsiju, piše UOL esporte. Za Plavce je ozbiljno lobirao Tijago Silva, ali nije uspeo da odnese prevagu. Barselona je prva ispala iz igre zbog nemogućnosti da finansijski isparira ostalim konkurentima.

Endrika bi trebalo očekivati u Valdebebasu do Nove godine kako bi mu ljudi iz kluba do detalja izložili kakav plan imaju za njega. Tek nakon toga preći će se na onaj administrativni deo - potpis ugovora i izradu sporazuma oko jednoipogodišnje pozajmice u Palmeiras.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Endrik

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara