Maks Arons (Reuters)
Maks Arons (Reuters)

Bajern kuje odbranu za narednu deceniju: Posle Upamekana, kreće akcija "Arons" vredna 40.000.000

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.02.21. | 17:40

Bavarci rešeni da dovedu desnog beka Noriča kojeg prate već dve sezone

Kada Kristijan Falk, novinar nemačkog Bilda na svom tviter profilu označi neku glasinu, ili vest istinitom, onda nema dileme. Posle dve godine pomnog praćenja i skautiranja Maksa Aronsa (21), minhenski Bajern je spreman da se baci na posao i posle ozvaničenja transfera Dajoa Upamekana, krene po još jednog supertalentovanog fudbalera.

Potvrdio je sportski direktor Noriča Stjuart Veber da su Bavarci spremni da započnu pregovore oko desnog beka, ali i da sve zainteresovane strane smatraju da je najpametnije realizovati ga nadolazaćeg leta. Velikan sa Alijanc arene je već dobio povratnu informaciju da će se cena kretati između 35.000.000 i 40.000.000 evra.

Izabrane vesti

Bajern je poznat kao institucija koja opsežno planira svaki korak, ima unapred pripremljenu transfer strategiju, počinje da otvara poslove na vreme, ondnosno retko kada čeka minut do 12 i eventualne neprilike koje može prouzrokovati konkurencija. A kada god je proizvod kvalitetan, okupi se mnogo onih koji bi želeli da ga imaju. Pa bi najveća smetnja mogao da bude Mančester Junajted. No, Bajern je u slučaju Upamekano pokazao da kada nešto istinski želi, malo ko može da ga osujeti u nameri da to uzme. Tako je Bajernov izvršni direktor Karl Hajnc Rumenige ponosno izašao pred kamere Skaja rekavši da je njegov klub pobedio paklenu premijerligašku konkurenciju u vidu Liverpula i Čelsija, a transfer doskorašnjeg fudbalera Lajpciga je ozvaničen.

Kada je reč o Aronsu, to je momak kojeg je prethodnog leta želela Barselona, ali se na kraju ipak odlučila za Seržinja Desta kojeg je hteo i šampion Nemačke. Pustili su Bavarci tadašnjeg desnog beka Ajaksa, doveli Bunu Sara (8.000.000) iz Marselja kao kratkoročno rešenje i ulogu ramenika Benžamana Pavara, ali im je u glavi očigledno ostao momak iz klase 2000 i fudbaler koji je 2020. nominovan za nagradu Zlatni dečak.

Od starta sezone nije propustio niti jedan minut u Čempionšipu gde je odigrao 29 utakmica uz gol i tri asistencije. Norič za koji trenutno ima 114 takmičarskih nastupa ponosno stoji na čelu tabele drugog ranga engleskog fudbala i cilja ekspresan povratak u Premijer ligu. U sezoni 2019/20 u Premijer ligi momak iz Londona upisao je dve asistencije na 36 utakmica, ali su Kanarinci tada uglavnom bili topovsko meso, a godinu dana ranije u Čempionšipu postigao je dva i namestio šest pogodaka.

Još od momenta kada je prvi put kročio u svet profesionalnog fudbala Totenhem je imao nameru da ga dovede za 15.000.000 evra. Istovremeno ga nanjušio i Lajpcig, a gde ćete bolju preporuku od te. Ko ume bolje da prepozna pravi fudbalski potencijal od Red Bulove fabrike za proizvodnju i unapređivanje talenata.

Dakle, najavljeni odlazak Davida Alabe nije demoralisao Bavarce, već ih je dodatno motivisao da ojačaju i učvrste odbranu za narednih deset godina. Trenutno osim Džeroma Boatenga, izuzimajući odlazećeg Alabau i Sara na kojeg se ne računa ozbiljno, defanzivna linija Bajerna nema igrača starijeg od 25 godina.



tagovi

Bajern MinhenMaks Arons

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara