Bajern ne zna za "ne": Upamekano zvanično u Minhenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 12:40

Štoper potpisao petogodišnji ugovor, od leta u novoj sredini

Reči neostvariovo i nemoguće u rečniku Bajerna ne postoje. Gigant iz Minhena funkcioniše u prethodnom periodu po veoma jednostavnom principu - šta poželi to i uzme. Ovakva filozofija oslikana je kroz šest od šest osvojenih trofeja uprethodnih godinu dana, ali i kroz transfer politiku Bavaraca koji su preko noći pronašli zamenu za Davida Alabu.

Danima najavljivani scenario danas je realizovan i Dajo Upamekano je zvanično postigao dogovor sa Bajernom čiji će dres zadužiti na kraju aktuelne sezone. Šampion Evrope i sveta odlučio je da plati otkupnu klauzulu u visini od 42.500.000 evra i u svoje redove iz Lajpciga dovede sjajnog francuskog štopera.

Izabrane vesti

Igrač koji od januara 2017. godine igra za Lajpcig, sa Bajernom je potpisao ugovor do juna 2026. godine, a po ozvaničenju nove akvizicije utiske je izneo Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bajerna.

"Srećni smo što smo uspeli da dovedemo Dajoa Upamekana u Bajern. On će biti veoma važna karika u našem timu narednih godina", rekao je Salihamidžić.

Upamekano će u Bajern stići kao idealna zamena za Davida Alabu kojem ističe ugovor po završetku sezone nakon čega će se priključiti Realu. Potencijal i činjenica da ima tek 22 godine idu u prilog Francuzu, a uz to Bajern će na njemu uštedeti oko 30.000.000 evra.

Defanzivac je u Lajpcig stigao iz Salcburga u januaru 2017. godine i tokom godina je izrastao u stub odbrane bundesligaša. Ove sezone za Bikove je uz sjajan defanzivni učinak upisao i po gol i asistenciju, a odličnim igrama izborio se za reprezentativni dres u kojem je debitovao prošle godine i do danas stigao do tri nastupa.

Istovremeno kad i Upamekano, u Minhen će stići i Omar Ričards, 22-godišnji levi bek. Engleskom defanzivcu po završetku sezone ističe ugovor sa Ridingom, te će se u redove Bajerna preseliti kao slobodan igrač.


tagovi

Dajo UpamekanoRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara