Bajern na PSŽ još slabiji nego u Minhenu, Flik poveo trojicu iz drugog tima

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 17:02

Zanimljivo, Bavarci i u takvoj situaciji po kvotama favoriti...

Bajern iz Minhena je prošle srede nadigrao Pari Sen Žermen u svakom smislu, osim u postizanju golova, tako da je morao da se pomiri s porazom na svom terenu - 2:3. Pariski revanš četvrtfinala Lige šampiona na programu je sutra od 21.00, a ekspedicija bavarskog velikana upravo se zaputila u Francusku. Nije utisak nego činjenica - slabija u odnosu na prvi meč.

Mada se danas vratio na teren i počeo da trčkara, jasno je bilo da Robert Levandovski neće biti u konkurenciji za sastav. Nada da će se Serž Gnabri oporaviti tinjala je tokom prošle nedelje, da bi se ovog vikenda ugasila. A novi hendikep u odnosu na utakmicu u Minhenu jeste opcija manje u defanzivnoj liniji, pošto je i Niklas Zule definitivno otpao.

Izabrane vesti

Izostanak samo ove trojke grdan bi problem bio za aktuelnog šampiona Evrope, a to je ustvari samo deo problema s kojima se Hansi Flik suočava.

Nisu standardni, međutim za ovakvu utakmicu Bajernu bi i te kako dobro došle alternative poput Korentana Tolisoa, Marka Roke i pre svega Daglasa Koste. Dubina rostera u finišu napornih sezona ume da bude ključna na top nivou, a Bajernova je doslovce prepolovljena, pa će tako pored jedanaestorice koji počnu meč na klupi biti popunjeno samo osam mesta, umesto maksimalnih 12.

I to nije sve. Bez obzira što ih nije bilo za vikend protiv Union Berlina (1:1) i što su imali vremena za oporavak, kraj imena Lukasa Ernandeza i Leona Gorecke i dalje stoji status "roviti". Iliti pod znakom pitanja za maskimalne napore i svih 90 (120) minuta fudbala.

U takvoj situaciji Flik je na put poveo svega 19 igrača, od kojih praktično trojicu momaka iz drugog tima. Josip Stanišić (21) debitovao je tek proteklog vikenda, Tangi Kuasi (18) jeste veliki potencijal, međutim u nogama ima samo 37 minuta profi fudbala ove sezone, dok Maks Cajzer (22) nikada nije igrao za prvi tim.

Okreni-obrni, Hansi Flik će u Parizu ozbiljno računati samo na 11 startera i petoricu rezervista. Pa ako Bajern i u takvoj situaciji uspe da napravi preokret i eliminiše PSŽ - biće naklon do poda za evropskog prvaka i jedinstvena potvreda da se radi o jednom od najdominantnijih (svakako i najvećih) timova 21. veka.

Spisak igrača koji će konkurisati za utakmicu na Parku prinčeva: Manuel Nojer, Aleksander Nibel, Benžaman Pavar, Jozua Kimih, Havi Martinez, Leroj Sane, Erik Maksim Čupo Moting, Džerom Boateng, Leon Gorecka, Alfonso Dejvis, Buna Sar, Lukas Ernandez, Tangi Kuasi, Tomas Miler, David Alaba, Kingsli Koman, Džamal Musijala, Josip Stanišić i Maks Cajzer.



tagovi

Liga šampionaHansi Flik

Obaveštavaj me

Bajern
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara