Kim Min Đae (©Reuters)
Kim Min Đae (©Reuters)

Bajern u potrazi za naslednikom Lukasa Ernandeza krade Junajtedu Kima

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.06.23. | 22:10

Sjajni štoper Napolija ima usmeni dogovor sa Mančesterom, ali mu Bavarci navodno nude osetno veću platu

Lukas Ernandez je izrazio želju da ide u Pari Sen Žermen, a s obzirom na to da mu ugovor ističe za godinu dana, moraće Bajern Minhen da ga pusti ovog leta. Ista situacija je i sa Benžaminom Pavarom, koji je koketirao sa Barselonom, a u međuvremenu se u uključio i Liverpul.

Odlazak dvojice pouzdanih defanzivaca značajno će oslabiti odbranu Bavaraca. Videli smo protiv Mančester Sitija u četvrtfinalu Lige šampiona da Dajo Upamekano nije igrač koji može adekvatno da nadomesti izostanak Ernandeza na mestu štopera, te zbog svega navedenog ne čudi što je na Alijanc areni među prioritetima u narednim nedeljama angažovanje centralnog defanzivca. A, većina nemačkih novinara večeras piše da je prvi pik Napolijev Kim Min Đae.

Izabrane vesti

Južnokorejski reprezentativac je zablistao u sezoni za nama. Malo ko je verovao da će uspeti da nadomesti odlazak Kalidua Kulibalija u Čelsi, ali ne samo da je uspeo u tome, već je i proglašen najboljim defanzivcem Serije A u šampionskoj godini Napolija. Odlične partije, naravno, drastično su podigle Kimovu cenu, zbog čega Aurelio De Laurentis zadovoljno trlja ruke. Doveo ga je pre godinu dana iz Fenerbahčea za 18.000.000 evra, a već sada će zaraditi višestruko više, pošto 26-godišnjak iz Južne Koreje u ugovoru ima izlaznu klauzulu u visini 60.000.000 evra, koja može biti aktivirana od 1. do 15. jula. U današnje vreme to je cifra koju su mnogi spremni da plate i za igrača lošijih kvaliteta od Kimovih.

Pogotovo Bajern Minhen, međutim, pre Bavaraca javio se Mančester Junajted i navodno već dogovorio lične uslove ugovora po kojem bi Kim zarađivao 7.000.000 evra godišnje. Bilo bi to drastično povećanje plate u odnosu na 2.500.000 koja prima u Napoliju, ali Fut Merkato piše da je šampion Nemačke spreman da ponudi osetno veći iznost - okruglo 10.000.000 evra po sezoni. Nije to zanemariva razlika, makar i postojalo Kimovo obećanje čelnicima Mančester Junajteda da će doći na Old Traford.

U slučaju da južnokorejski štoper, ipak, ne pogazi reč i zaista se zaputi u Premijer ligu, na Alijanc areni imaju i druge opcije. Među njima su bundesligaška imena: Volfsburgov Miki van de Ven i Ajntrahtov Evan Endika.

Što se tiče Napolija, kao zamena za Kim Min Đaea pominjao se Nikola Milenković, ali se poslednjih dana u italijanskim medijima navodi da je sve bliži potpisu Fajenordov Slovak David Hancko.


tagovi

Kim Min DžeNapoliBajern MinhenMančester JunajtedLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara