Komentari na vest

Bajern udario po Barsi: Da posluju u Nemačkoj odavno bi bili u stečaju, taj klub je švorc

M

MX

pre preko 2 godine

Rece covek koji je odlezao u zatvoru za neplacanje poreza. Bravo Hoeneß
@

@ssss

pre preko 2 godine

Kao navijač Juventusa mogu da kažem da je Bajern najveći klub na svetu. Real je najtrofejniji, ali Bajern je model kako jedan klub treba da funkcioniše.
g

gost133

pre preko 2 godine

U ovom Covid vremenu i krizi se vidilo sve tko je gdje! Dok su klubovi Premijer Lige (koja je bolesno precjenjena samo zato jer je engleska propaganda), LaLige, SerijeA plakali i skoro molili za humanitarnu pomoc, NIJEDAN BUNDESLIGAS nije trazio bas nista jer BUNDESLIGASI ZNAJU SA NOVCIMA za razliku od svih drugih.
G

Gost cccc

pre preko 2 godine

Svabe su svabe ...
g

gost133

pre preko 2 godine

Sa Njemcima se bas nitko ne moze financijski mjeriti i to ce uvijek biti tako! Hoeness je jednom prilikom rekao kad ulazi u banku da ide u sektor gdje je stednja a ne krediti i to sve govori! Oni su navikli na rad i stednju i rezultat mora doci! Bayern je daleko najbolji klub a i sportsko drustvo na svijetu kada se uzme omjer ulozenog i dobivenog. Od 2010 su igrali 3 finala lige prvaka (2 puta osvojili) i igrali polufinale 4 puta! I svaki put sa momcadi u koju nisu ulupane milijarde eura (citaj Psg,City,Barcelona,Real) nego su igraci ili iz vlastite skole ili dovedeni besplatno! Mozete vi pisati sta got hocete da cijela liga igra za njih i da im daje igrace ali to nije istina iz razloga jer je Bayern jedini veliki klub u Njemackoj i svakom igracu koji igra Bundesligu je san igrati za Bayern i to je jednostavno tako. A drugim klubovima (citaj BvB) nitko nije kriv sto se ponasaju kao tvornica pa samo prodaju sve i nije ih briga za rezultat. E pa onda sa takvim ponasanjem i dolaze posljedice. Inace svi drugi klubovi LaLige, Premier lige su ili privatne p rcije nekog oligarha/tajkuna ili grcaju u minusima i dugovima da su skoro pred gasenjem. Evo vam primjer Barcelone a nemojte misliti ni da je Real u puno boljoj situaciji, to ce vam vrijeme pokazati samo polako.
I

Igor78

pre preko 2 godine

Pusti ti tu demagogiju, ispada da se Nemci ne zadužuju već samo štede. Svako ko poznaje zakone ekonomije reći će ti da je to glupost, jer razvoja nema bez kredita - neko ima višak novca i on ga pozajmljuje, a onaj koji ima dobar plan a nema novac taj onda plaća kamatu i razvija se - ako je pametan. Ako nije pametan, onda uzme kredit i potroši ga na stvari koje ne kreiraju dodatnu vrednost, i onda propadne. Poenta je da nije problem u kreditima, već u organizacijama/ljudima koji nemaju odakle da vraćaju kredite
n

nebo

pre preko 2 godine

@igor78 pa naravno da uzimaju kredit, uzeli su kredit za gradnju stadiona i isplatili 16 godina pre isteka istog, ali izgleda ti ne volis da citas
D

Damir92

pre preko 2 godine

Ma super je Henes samo da nije utajio porez nekoliko miliona evra inace je skroz okej lik.
g

gost133

pre preko 2 godine

@Igor78 Ovo sto ti pises je istina ali ne vrijedi za Njemce i Bayern. Oni ne uzimaju kredite i ne zive na kredit nego visak novca stvaraju stednjom koju ostvaruju kroz svoj rad a ne pozajmljivanjem novaca! Vrlo jednostavno samo ako zelis razmisljati i citati!
S

Sherlocked

pre preko 2 godine

Ne volim ni ja Bajern ali stvarno su najbolji model kako se radi , bar sto se finansija tice. To sto u Bundes ligi oslabe konkurenciju kupovinom njihovih najboljih igraca , pa moze im se , prodali su im , nisu ih oteli. Cista trgovina. Sad da l je u redu ili nije , mozemo do sutra... A bolje da cuti jer nikad ne znas , mozda dodje i njima neka budaletina kao Bartomeu jednog dana , okruzi se budalama koje ga podrze i dovoljno je , svedoci smo , par godina i propade sve i eto vas ispred stecajnog sudije kako objasnjavate gde je zapelo...
n

nebo

pre preko 2 godine

Nikad se njima ne moze desiti da dodvedu neku "budalu" poput Baromeua, kako ti rece!! Pa oni su Kana Salihamidzica spremali par godina, dok nisu bili spremni da sednu tu gde sede, e to je Bajern!!
!

!!!

pre preko 2 godine

da je pravde svi iz Bajerna bi davno bili u zatvoru
n

nebo

pre preko 2 godine

A ti i pravda, miljama jedno od drugog!!!
G

Gost+

pre preko 2 godine

Kako je Srbija propala,a puna je stručnjaka,trenera,pravnika...ali samo na tastaturi. Debilčine
S

SMECARU JEDAN

pre preko 2 godine

Rece debelo masno svabsko govno koje je lezalo zbog utaje...
G

Gost@

pre preko 2 godine

Da ima zakona kod nas i kod nas bi mnogi ležali,a blizanci bi bili ugašeni i krenuli bi od nule
n

nebo

pre preko 2 godine

On je bar odlezao, i masno platio sve sto je trebao
m

magnus

pre preko 2 godine

i? platio je kaznu, odlezao u zatvoru i to je to. u normalnim drustvima za greske placas ali ih ne nosis ceo zivot. daleko je posteniji nego ijedan nas sportski direktor ovde, cast izuzecima
R

Realno123

pre preko 2 godine

Jedino u cemu su najbolji je finansije. U ostalom su tanki. Igraju cipiripi ligu u kojoj se setaju sa 5 6 golova razlike. Nisu neki veliki brend van Njemacke. Ne privlace najvece fudbalske zvezde. Odlaze im igracu na vrhuncu karijere. Kros, Alaba, Alcantara. U evropi se pokazu ponekad iako su konstantni do polufinala a kasnije kad nalete na top timove rasulo. Drzavni projekat i jedan od odvratnijih timova evrope
D

Daj faul

pre preko 2 godine

Pa da, a onda iz te Cipiripi lige spakuju Barsi 7-8 komada, oklepetaju ih za dobro vece… bas poznajes sport! I ti i mnogi ovde
I

Iki

pre preko 2 godine

Pa da zato su prosle godine osvojili ligu sampiona i ponizavali sve do finala i poigravali se....bolje se pokrij i cuti i ne komentarisi nesto kada nemas pojma i blage veze....Bajern je jedan od najvecih klubova na svetu...i daaaa jos i ovo i jedan od najvecih brendova na svetu!!!
B

Bokal vode

pre preko 2 godine

Iz tebe izvire samo zavist. Koje top igrace ne privlace? U tekstu ti fino pise da ljudi ne dovode tzv. top igrace zbog visokih plata koje traze. Vec stvore top igrace. Koji je to top igrac koji bi mogao zamijeniti Mullera? Ili Gnabrya? Ili Neuera, Alfonso Davisa? E moj ti. Bayern nije kao BvB da prodaje svoje najbitnije igrace. Alaba je otisao jer je trazio bezobrazno vecu platu. Dosao Upamecano, klasicni stoper, milion put bolji od Alabe. Alaba je izgubio mjesto lijevog beka(Davis), izgubio mjesto u sredini(Kimmich-Goretzka), Flick ga stavljao na stopera zbog tanke klupe, gdje je stalno kiksao. Tako da je i pusten. Kroos je osvojio tripletu, zazelio promjenu i otisao. Sasvim fer i korektno. Bayern nije htio da pusti Schweinsteigera, Lahma, Riberya, Mullera u najboljim godinama. Svi su ostali, i svima se isplatilo. Na kraju su otisli kao legende svjetskog fudbala. A koliko su veliki govori cinjenica da su Guardiola, Van Gaal, Ancelotti, Nagelsman dolazili kao treneri.
n

nebo

pre preko 2 godine

Sa ovim prvim delom i nekako da se slozim al sa drugim si se nalupao, Bajern svake godine izbaci po bar jednog mladog igraca a ono sto nemogu da naprave kupe za sitne pare i redovno naprave dobre igrace od njih, i nijedan igrac nije otisao a da ga oni nisu kvalitetno zamenili. Sto se tice finansija i filozofije kluba nema im ravnog i svaki potez se planira unapred par godina, zato jesu tu gde jesu i uvek ce biti Bajern. Sto se tice lige, nema igraca koji ne zeli da dodje u Bajern, samo je pitanje da li ga oni zele ili ne i tu nije vise ni pitanje novca, a najbolji primer je Leva, koji je mogao da bira gde ce da igra a izabrao je Bajern. i da zavrsim, Bajern je klub koji volis ili ne volis al da ga postujes , moras!!!
K

Klein

pre preko 2 godine

Cipiripi liga??? Bravo, vidi se da se bas razumes u fudbal. Cisto za tvoju informaciju Bundes liga je po prosecnoj poseti najgledanija liga na svetu. Cao i veoma prijatno.
g

gost133

pre preko 2 godine

Ta Cipiripi liga kako ju ti nazivas je po snazi miljama daleko od Francuske lige, Serije A i LaLige! Objektivno druga po snazi od svih liga 5! Bayern, Dortmund, RBL, Wolfsburg, Leverkusen, Gladbach sve momcadi koje vrijede 300M+, tako da ne ke njaj i odi prati balet ili nesto tako jer nisi za loptu.
N

Nikmik

pre preko 2 godine

U pravu je Henes sve. Što i ostali ne dovode iz svoje lige nego troše kao blesavi, a povratka para nema. I Real u dugovima do guše, a hoće Mbapea za 200 miliona. Ne razumem ko ovo dozvoljava više. Neki klubovi duguju više nego Grčka. Što se mene tiče svi bankrotirali sa trulog zapada. Život na kredit
D

Daj faul

pre preko 2 godine

Vi uvek nadjete neku dlaku u jajetu!! Imaju nastabilnije poslovanje, imaju para, imaju rezultat- kako mozete da kritikujete i trazite manu!? Sve savrseno funkcionise, nista ne trpi…
9

951357

pre preko 2 godine

Kakve veze ima što je Barsa prihodovala više kad je na kraju Bajern zaradio više? Prihodi-rashodi=zarada. Jednostavno. Dakle, Bajern je poslovao bolje jer je zaradio više. Plus ih je pometlao sa 8:2 usput. Bajern ima najbolji model poslovanje od svih tih velikih klubova. I to govorim kao neko ko baš i ne voli Bajern.
С

Супер модел

pre preko 2 godine

Отимачина играча од свих клубова у Немачкој.
M

Maestro

pre preko 2 godine

Sta god mislili o Bajernu,ipak je on u ovom nenormalnom vremenu jedini vrhunski klub koji normalno i pametno posluje a rezultati u Evropi dovoljno govore,dve titule Lige sampiona zadnjih 8 godina a Psz i oba Mancestera zajedno 0 titula!
V

Vrlaz

pre preko 2 godine

Slazem se, na sve to dodaj jos 2 finala LS 2010. i 2012. Ozbiljan uspeh.
S

Sramota

pre preko 2 godine

Kako je samo bedno potkacio Alabu ovde,namerno pominje zelju Alabe za Barselonom,kako bi mu napakostio ,dok je u dresu Reala..
9

951357

pre preko 2 godine

Zašto? Ako je, Alaba je imao mogućnost da bude legenda Bajerna, ali nije hteo, poleteo za parama i slavom. Sve legitimno.
n

nebo

pre preko 2 godine

@951357 i sto je najgore po njega zavrsio je sa klubom za sva vremena, jer u Bajernu cene lojalnost!!!
O

Omaewa

pre preko 2 godine

Da vam liga nije farmers liga i vi bi trosili, nego se u ligi svaki put prosetate. Treba Barsa da mu odgovori tom recenicom
Г

Гост 442

pre preko 2 godine

Државни пројекат, само што је богатија земља па се то не види очигледно. Осим како је неко навео трансфер политике по којој сви у Немачкој раде за Бајерн, ФК Баварска (у нашем преводу) увек је имао рекордне спонзорске уговоре, али наравно са немачким фирмама (Телеком, Адидас, Опел, БМВ...), док су рецимо појединцима ускраћивали могућност да уложе много више новца него што јесу. Такође, својевремено су сви поздрављали помоћ Бајерна банкротиралом Дортмунду, али питање да ли је до краја испитан сукоб интереса и да ли су касније морали да враћају услугу. Чињеница је да су добри, пре свега јер иза њих стоји најјача немачка провинција, али причати да су много паметнији од Барсе је срамота. То што је Бартомеу намерно упропастио клуб због грађевинског земљишта, а ко зна можда и због чињенице да је Барса понос Каталоније, не значи да су луди или неспособни. Лапорта је у првом мандату од Барсе направио машину за прављење пара и резултата, а да ли ће то поново успети видећемо.
A

AcoAco3333

pre preko 2 godine

Mnogo su pametniji i ovde nista nije sramota! Nije to do Bavarske nego do pametnih i odgovornih ljudi koji sjede u upravi kluba! Bajern je mogao da placa i te nenormalne sume novca za neke zvezde ali to nije hteo i ispostavilo se da je to bila odlicna odluka! To pokazuje finansijsko stanje kluba ali i uspesi koje su imali!
G

Gostg

pre preko 2 godine

danas ako ovoj barsi ne daju bar 4, ne moraju vise da igraju fudbal
M

Marco

pre preko 2 godine

Prepostene Švabe!

bojke

pre preko 2 godine

Ne branim barsu , ali da postoji jos neki konkurentan klub u nemackoj morao bi i bayern da trosi. Nemacka liga je jedina liga gde svi rade za jedan klub , a to je bayern. Svi im poklanjaju besplatno igrace ili daju za sicu, dok u drugim ligama nijedan konkurentan klub ne bi pustio besplatno najbolje igrace u direktnog rivala , pre bi ga prodali u drugu ligu za manje para. Zamislite da svake godine npr juve uzima najbolje igrace intera za 10-15 mil ili besplatno ili obrnuto , pa to nikada ne bi dozvolili, isto u engleskoj ili spaniji dok u nemackoj samo jedan tim postoji za titulu
J

Jel ih tera neko?

pre preko 2 godine

A što bi im prodavali igrače za 10-15 miliona?!
G

Gost1111

pre preko 2 godine

Uf, kako vrati Alabi za sve...
E

E!

pre preko 2 godine

Bajern klub koji je po rezultatima u TOP 5 klubova u istoriji fudbala, a klub koji je tako hladan i odbojan za koji niko ne navija u Evropi, bukvalno miljama su od ostalih glamur klubova evrope...
M

Mekkyaku

pre preko 2 godine

Ima i nas sto volimo taj hladan i odbojan klub. Jos malo pa 20 godina
1

123213

pre preko 2 godine

Za bayern se navija zbog stila igre a ne zbog pojedinca.
N

NIZ

pre preko 2 godine

Hladan ali jedan od retkih koji ceni i postuje svoje bivse igrace, Elber, Rummenige, Salihamidzic, Kahn, Klose, Van Buyten, Starke, Pizzaro itd itd Svi imaju funkcije u klubu, Gerda Milera su spasili bankrota i delimicno alkohola. Brenu su nakon podmetanja pozara i zatvora dali funkciju u klubu itd. Hladan. Da.
T

Tpb

pre preko 2 godine

16 godina navijam za Bajern,u zabludi si ako mislis da niko ne navija za taj klub iz Srb..
A

Allianz

pre preko 2 godine

Od 95
A

Allianz

pre preko 2 godine

Ti znaš dal neko navija ili ne navija za Bajern, Aj bre ne lupetaj bez veze
B

Brko

pre preko 2 godine

Od 97. navijam za Bayern. Isao sam u Minhen, bio na Allianz Areni par put. Gledao ih i u gostima u Nirnbergu. Imam dva originalna dresa, Matthaus i Muller.