Žoao Kanselo (©Reuters)
Žoao Kanselo (©Reuters)

Bajernov šok transfer: Žoao Kanselo u Minhenu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 14:21

Na pozajmicu, uz mogućnost otkupa

Ostali galame, Bajern ćuti i radi. I dovodi Žoaa Kansela! Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da Portugalac napušta Mančester Siti i da će narednih šest meseci provesti na pozajmici u Minhenu.

Vest je pustio novinar nemačkog Skaja Florijan Pletenberg, inače tačniji od sata. I on i svi drugi izvori koji su kasnije potvrdili informaciju pišu da će Bajern imati opciju da otkupi ugovor 28-godišnjeg fudbalera, mada se dugo niko nije zaletao sa sumom.

Izabrane vesti

Niko osim Dejli mejla koji pominje sumu od 70.000.000 evra, mada tu već treba biti obazriv s tim da je sa istom procenom sada izašao i ostrvski Skaj.

Kako bilo, niko nema ni promil sumnje da će Kanselo biti drugo januarsko pojačanje Bavaraca, nakon što su platili 8.000.000 evra kako bi iz Borusije Menhengladbah doveli Jana Zomera da odmeni povređenog Manuela Nojera.

O tom se transferu pričalo nedeljama. Kansela niko nije pomenuo mada je jasno da on ne može da bude zadovoljan minutažom kod Pepa Gvardiola, jer je posle dve sezone u kojima je uvrštavan u tim godine u Premijer ligi, sada u drugom planu. Nejtan Ake, Džon Stons, Kajl Voker, pa čak i mladi Riko Luis, svi su oni u poslednje vreme dobijali šansu ispred Kansela.

Svaki put mi je teško kada biram tim. Uvek vrhunski igrači – ne igraju. U poslednje vreme, kako sam ostario, uglavnom gledam govor tela. Na treninzima, utakmicama… Ne možeš da igraš dobro kada govor tela nije ispravan. Nekada biraš igrače zbog toga koliko su srećni. Jer svi znamo koliko su dobri ako govorimo o veštini. A, govor tela zavisi od njih”, govorio je nedavno Gvardiola.

Sada samo da vidimo kakav će biti Kanselov govor tela na Alijanc areni, ali nema sumnje da je Julijan Nagelsman, bez pobede u poslednja tri kola Bundeslige, dobio ozbiljno pojačanje. Ne prvo ove sezone, jer podsetimo da su letos Bavarci doveli Matijsa de Lihta, Sadija Manea, Matisa Tela, Rajana Gravenberha, Nusaizra Mazrauija i Dejlija Blinda.

Sad, gde će tu Kanselo? Levo je zakucan Alfonso Dejvis, ali kao podršku ima samo Blinda. Desno je Benžamen Pavar, ne baš nedodirljiv zbog čega se uveliko šuška o njegovom odlasku, dalje 22-godišnji Josip Stanišić, pa i Nusair Mazraui, s tim da on vuče problem sa povredom. Kada se vrati, Mazraui će verovatno biti starter. Kanselo će morati brzo da se pokaže.


tagovi

Žoao KanseloZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara