Ernan Barkos protiv Atletiko Mineira (©AFP)
Ernan Barkos protiv Atletiko Mineira (©AFP)

Barkos bez podrške klupske legende: Pravi razliku samo u domaćem prvenstvu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 23:10

„Ne poznajem ga, niti imam želju da ga upoznam“, kazao je najbolji strelac u istoriji peruanske Alijance Lime Valdir Saenz u vezi nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde

Malo ko je tokom karijere bio tako potcenjen kao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Ernan Barkos. Kada je došao iz Rasing Kluba u Beograd navijači crveno-belih su ga smatrali neznalicom, a kasnije je 189 centimetara visoki napadač dogurao do Palmeirasa, reprezentacije Argentine i Sportinga iz Lisabona. Iako sada ima 39 godina, Barkos je i dalje aktivan u Peruu, gde se bori sa Alijancom iz Lime za titulu. Treću u nizu.

Argentinski veteran je bio prvak Perua 2021. i 2022. godine sa Alijancom, a uz to je bio i najbolji strelac ekipe oba puta i proglašen za igrača sezone. Navijači 25-strukog šampiona ga obožavaju, ali ne i legenda tog kluba Valdir Saenz. Najbolji strelac u istoriji Alijance (178 golova na 349 utakmice u periodu od 1992. do 1998, pa potom od 2001. do 2005) ponovo je kritikovao Barkosa. Zvanično, zamera mu „što je mator, a ne prepušta mesto nekom mlađem od sebe“.

Izabrane vesti

Nit ga volim, niti ga ne volim. Ne poznajem ga i nemam želju da ga upoznam. Ono što mi smeta je što on igra devetku ili desetku. Ovo su druga vremena. Igrao sam i ja to, ali moje vreme je prošlo. Penzionisao sam se i prepustio drugima. Nivo na kojem igra Barkos pravi razliku samo u domaćem prvenstvu“, kazao je 50-godišnji Saenz.

Legendi Alijance verovatno smeta što se peruanski velikan ove sezone nije proslavio u Kopa Libertadoresu. U grupi sa Atletiko Paranaenseom, Atletiko Mineirom i Libertadom je bio poslednji u grupi sa četiri poena, a Barkos na pet mečeva u eliti nije nijednom bio strelac.

03.00: (3,20) Sesar Valjeho (3,30) Sporting Kristal (2,15)

Međutim, u prvenstvu je na 27 mečeva dao 12 golova i imao šest asistencija, veoma dobar učinak za fudbalera koji je 11. aprila duvao 39 svećica na torti. Pogotovo za igrača za kojeg je delovalo da će da završi karijeru tokom pandemije koronavirusa, pošto je tada otišao da igra u Bangladešu za Bašundaru Kingse, a potom je odigrao nekoliko meseci i za italijanskog četvrtoligaša Mesinu. U Alijancu je potom došao u februaru 2021. godine, na 102 meča ima učinak od 41 gola i 21 asistencije. Dok ekipa ima koristi od njega i dok ima snage da igra na tom nivou, nema razloga da razmišlja o penziji.

Alijanca je već obezbedila plasman u finale za titulu pošto je osvojila Aperturu. Ipak, posao još uvek može da završi i pre toga, ako bude najbolja i u Klausuri. Trenutno je četvrta na tabeli sa 26 poena, tri manje od lidera Universidad Deportesa, uz odigran meč manje.

Važan meč u toj borbi za prvo mesto igra se u noći između četvrtka i petka od 03.00 časova po srednjoevropskom vremenu, Sesar Valjeho će ugostiti Sporting Kristal.

Sporting je sakupio 26 bodova, isto kao Barkosova Alijanca, ali ima još jedan odigran meč manje od nje. Doduše, trenutno je u maloj krizi sa dva uzastopna remija (1:1 sa Sport Bojsom i 0:0 sa Universidadom), ali i dalje može da se pohvali time što nema nijedan poraz. Alijanca je jednom izgubila.

U Aperturi je Sportng Kristal bio drugi, sa sedam bodova manje od Alijance.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

PERU 1 (KLAUSURA) – 14. KOLO

Utorak

Alijanca Atletiko – Binasional 1:0 (0:0)

Kontolao – Melgar 0:1 (0:0)

Sreda

Union Komersio – Karlos Manući 0:0

Kahamarka – Munisipal 5:1 (4:1)

Četvrtak

Sijensijano – ADT Tarma 2:2 (1:1)

Universidad de Deportes – Sport Bojs 3:0 (1:0)

Sport Uankajo – Deportivo Garsilaso U TOKU

Kusko – Grau U TOKU

Petak

03.00: (3,20) Sesar Valjeho (3,30) Sporting Kristal (2,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Peru 1Ernan BarkosAlijancaSporting Kristal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara