Komentari na vest

"Baron od laži" Julijan Nagelsman - navijači Lajpciga ga žacnuli pred derbi, ali nije ostao dužan

M

Miso seljo

pre preko 2 godine

Sve je to normalo kao sto ovde svi sanjaju zvezdu i partizan tako u nemackoj svi sanjaju bajern

Bürgermeister

pre preko 2 godine

I ovi nemci nisu normalan narod. Ubili bi zbog dresa. Sve je to igra.
Ž

Žuta podmornica

pre preko 2 godine

Nebi da ser*m previše, al ovo što se događa u bundesligi je sve što ne valja sa svijetom i ljudima generalno, nema ponosa, kičme, inata, čestitosti i u ovom slučaju najvažnije, sportskog duha. Jači tlači, tako je uvjek bilo i valjda če uvjek biti, ali nije problem u tom jačem kolko u ljudima koji mu to dopuštaju da bude. "Bilo je trenutaka kada sam bio iznerviran činjenicom da ide u Minhen", svi su oni imali ili doživjeli svog "Upamekana", osjetili nemoć, ljutnju, slom živaca i duha pred bayernom i umjesto inata, kompetetivnosti i sportskog duha, našli izgovor da odu u njemački vladin prokejat, Neuer, Lewa, Goretzka, Gotze, Hummels, Sule, Klose, Pizzaro, Ze Roberto, Gomez, Kroos, Vidal itd. Svi su podvili rep i otišli za parama i instant uspjehom, nebi to nazvao ni pljuvanjem u facu navijačima jer za to prije svega te navijače moraš pogledat u oči, a kad su odlazili sumnjam da su ti igrači imali obraza za takvo nešto. Nogomet se nekad igrao zbog navijača i ljubavi, a Nagelsman je sada samo jedan od onih koji su tome okrenuli leđa, klubu koji mu je dao sve predispozicije, resurse i povjerenje da uspije, navijčima(koliko god ih ima) koji su se kleli u njega, da bi otišao u mašineriju koja če ga prožvakat navalom prvih loših rezultata. Malen si Juliane Nagelsmanu večeras. A s druge strane možda sam ja u krivu, što dajem vještačkom klubu ulogu pozitivca u ovoj svojoj kenjaži od posta, jer ipak nedaj bože da se netko drzne i pomislit da napadne titulu pored ovih veličina od klubova kao bayern, real, barcelona, united itd. Ipak su titule rezervirane za njih da ih osvajaju, a ovi umjetni klubovi zapravo kradu esenciju nogometa time što im kvare te planove (ili barem pokušavaju). Ili ipak ne ? P.S. Pozdrav za Marca Reusa ako ovo čita !
I

Ivann21

pre preko 2 godine

A zbog cega onda Rojs nije ostao u Borusiji Mehengladbah, zasto je presao u Dortmund? Pretpostavljam sta ces odgovoriti, ali ti to ne smeta da navodis Humelsa koji je isto dete Bajerna. Takodje, opste je poznato da je jos od malena Nagelsman veliki naijac Bajerna i sigurno mu je oduvek bio san ili da nastupa za Bajern kao igrac, trener.. i sada po tebi covek ne treba da ide za svojim snovima.... Strasno!
G

Gost1111

pre preko 2 godine

@Ivann21 Rojs je dete Dortmunda, zato nije ostao u Menhengladbahu, pogresio je sa Krosom kad je navodio on je dete Bajerna a igrao je u Bajeru dve sezone na pozajmici.
Ž

Žuta podmornica

pre preko 2 godine

Prijatelju, naveo sam sportski aspekt, Mochengladbach tad nije bio konkurentan nikako, + Reus stvarno je veliki navijač BvB. Makar donekle si u pravu, ako je mogao Di Natale mogao je i Reus, ali Reusa donekle razumijem. Što se tiče "odlaska za svojim snovima" tiče, dapače i treba to podržavat, al jedno je otić ko gospodin jedno ko šupak, a Nagelsman je odabrao ovaj drugi put. Također što se Kroosa tiče tu sam se zahebo, moja greška.
G

Ghdhdjsjsks

pre preko 2 godine

Pa nije njega Lajpcig stvorio nego Hofenhajm po toj logici trebao ceo zivot u Hofenhajmu da ostane,isto tako decko ide postepeno odbio je Real zato sto je znao da na prvu gresku moze sa dobije otkaz,kad se dokaze U bajern za 3-4 godine slede ili Engleska ili Spanija, a da danasnji fudbal se i igra zbog para nemoj da se palite na romantiku to su price za malu decu. Sto? Zato...
E

Erector

pre preko 2 godine

Ne kune majka sina što se kocka, nego što se vadi. Prešao si u rivala, šta se sad pravdaš. Reci kako jeste, Bajern je veći klub, boli me k. za Lajpcig i sve jasno.
?

?

pre preko 2 godine

Navijaci Lajpziga? To li postoji?
D

Dexaman

pre preko 2 godine

Možda nije loš trener, ali imam utisak da se previše uzdigao, pa pad može biti bolan...
G

Gostnnnd

pre preko 2 godine

Svi treneri koje poznajemo su letjeli i padali. Velikani su oni koji poslije bolnog pada ustanu. Hitzfeld 2001. (nakon poraza 1999. u finalu CL). Anceloti 2007., Heynckes 2013., Klopp 2019...
c

czbg1

pre preko 2 godine

Ljakse.