Barsa se izmigoljila Pazza Interu ali je samo odložila konačnu presudu i ispašće iz Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 12.10.22. | 23:03

Nerazuri du dva puta bili nadomak pobede na Kamp Nou i prolaza dalje ali će za osminu finala morati da savladaju Plzenj kući

“Pazza Inter” iliti “Ludi Inter” je naslov himne italijanskog velikana uzet iz DNK ovog slavnog kluba zbog svih ludih dana, noći i utakmica koje je u prošlosti priređivao svojim navijačima. Nisu taj nadimak i klupska himna izabrani tek tako slučajno... Ludilo i dalje stanuje stanuje u Interovom DNK i samo je pitanje momenta kada će da podivlja…

Večeras se taj ludi duh spustio na Kamp Nou! Adrenalinski šokovi su drmali Interove navijače tokom 96. minuta čistog fudbalskog ludila i rezultatskog rolerkostera protiv Barselone. Gubio je Inter, pa dva puta vodio i na kraju odigrao 3:3 protiv Barse koja se izmigoljila od poraza i sigurne eliminacije iz Lige šampiona. Ali je samo nakratko odložila je neminovno. Omča joj je stavljena, ostalo je još samo da neko izvuče stolicu koja se klati...

Izabrane vesti

Interu će za prolaz grupe i eliminaciju Barse biti dovoljna pobeda nad Viktorijom iz Plzenja u sledećem kolu na Meaci. Ni najzagriženiji Katalonci ne gaje nadu da će ih češki autsajder odvesti dalje. Ima i drugi način. Da Inter pobedi Bajern u Minhenu u poslednjem kolu i ako kiskne protiv Čeha. Ali ni to ne deluje kao realan scenario. Barsi je samo teorija ostala u igri. A i u toj teroiji bi morala da savlada Bajern kući, da upiše sigurne bodove u Češkoj i da se nada da Inter neće pobediti jednu od preostale dve utakmice u grupi. Može Barsa polako da se sprema za igranje evropskog fudbala četvrtkom na proleće.

Iamo je Inter sreće u onom meču kući protiv Barse pre sedam dana, imao je i neke čudne sudijske odluke u svoju korist ali je i Barselona večeras imala ogromnu sreću uz sebe i samo zahvaljujući njoj nije već eliminisana iz Lige šampiona. I imala je ubitačnog Roberta Levandovskog koji joj je sa dva gola u poslednjih 10 minuta udahnuo život kada je bila klinički mrtva. Prebrojavaće se "mrtvi", greške, šanse, analiziraće se ko je i šta mogao bolje, ali kada se podvuče crta: Inter nije zaslužio da izgubi večeras i zaslužuje da prođe dalje.

Bez najbolje štoperske trojke (povređeni Kunde, Arauho i Kristensen), oslonio se Ćavi na svog dugogodišnjeg saigrača Đerara Pikea, dao mu verovatno poslednju šansu i gorko zažalio... Da ne upotrebimo teže reči, ali Pike je večeras bio smešan. Postigli su napadači Barse tri gola, ali je odrbana na čeku sa Pikeom bila ta čije slabosti je Inter ogolio do koske.

Već posle devet minuta je Levandovski našao način da savlada Onanu ali je njegov šut sa gol-linije očistio Mhitarjan koji je kao pre sedam dana opet uz čudesnog Barelu i nešto povučenijeg Čalhanoglua odradio sjan posao na sredini terena i dobio ključnu bitku sa Barsinim veznim redom.

Imala je i Barsa sreće u 17. minutu kada je Džeko pogodio prečku ili kada je Damfris upropastio sjajnu akciju i dodavanje Barele. Na drugoj strani se razbranio Onana. Skidao je pokušaje Dembelea, Roberta, Levandovskog, Pedrija... A propisno se obrukalo i veliko Barsino pojačanje Rafinja koji promašuje sve više šansi. Doduše, zajedno sa Robertom je stvorio onu iz koje je Dembele doneo Barsi vođstvo pred odlazak na poluvreme. Delovalo je da pogodak Francuza rasterao tmurne oblake i doneo olakšanje iz kojeg će Barsa u drugom delu igre završiti posao.

Ali Nikolo Barela ima taj Interov "ludi gen" da se nikad ne predaje. Dok je pogubljeni Đerar Pike mahao rukama i pustio loptu u peterac, Barela se prišunjao iza leđa i centaršut Bastonija pretvorio u izjednačenje. Osetio je Inter nesigurnost u poslednjoj liniji Barse i počeo da grize. Džeko je opet bio blizu, a Ter Štegen je ukrotio pokušaje Lautara i Čalhanoglua. Gol Barse je visio i pao je u 63. minutu kada je Lautaro Martinez smešnim napravio i drugog domaćeg štopera Erika Garsiju. Sjajno je primio dugu loptu Čalhanoglua, lako se rešio Garsije i udarcem od jednu pa drugu stativu pogodio za preokret.

Ćaviju je ostalo pola sata nade i sve karte je bacio u napad. Ušli su Fati, De Jong, Kesi, Balde... Ali ništa. Samo je Levandovski bio opasan po sjajnu odbranu Intera. Ulazio je Poljak u šansu, čak i zatresao mrežu ali mu je VAR opravdano poništio gol. Dembele je u 80. minutu bio neverovatno sebičan i nije hteo da doda Fatiju koji je imao prazan gol. Da Levandovski minut kasnije nije izjednačio posle greške De Fraja, Dembelea bi verovatno razapinjali u Kataloniji. Ovako, imao je sreće da je Poljak poništio njegovu sebičnost i dao Barsi desetak minuta nade.

Krenuli su domaći na sve ili ništa, ušao je i Feran Tores, Barsa je u tom trenutku imala petoricu ofanzivaca na terenu. Plus de Jonga, Kesija... I primila je gol u 89. minutu! Ostavila je mnogo prostora Lautaru kojeg je proigrao golman Onana, a Argentinac lepo video rezervistru Gosensa koji je svež istrčao kontru i pogodio za 3:2.

Ali opet je Robert Levandovski ubo adrenalinsku injekciju u grudi Barselone. Postigao je spektakularan gol glavom, na drugoj strani je Aslani bio još sebičniji od Dembelea, promašio zicer za osminu finala ali sreća njegova da nije kažnjen za to... Drama je završena bez rezultatskog pobednika, ali sa Interom kao suštinskim pobednikom.

Nerazuri u sledećem mogu sve da reše protiv Viktorije. Imaju zicer za osminu finala. Ako to ne pobede, onda i ne zaslužuju da idu dalje.

Bajern je obezbedio prolaz dalje ali to je bilo očekivano. Uraganskim prvim poluvremenom u Češkoj su vodili 4:0 već posle 45 minuta igre, spustili gas u nastavku i dozvolili domaćinu da ublaži poraz - 2:4. Bavarcima je bod protiv Barse u gostima ili protiv Intera kući dovoljan da overe prvo mesto u grupi i lakši žreb.

GRUPA C

Barselona - Inter 3:3 (1:0)

/Dembele 40, Levandovski 82, 90+2 - Barela 50, Martinez 63, Gosens 89/

Plzenj - Bajern 2:4 (0:4)

/Vlkanova 62, Kliment 75 - Mane 10, Miler 14, Gorecka 25, 35/



tagovi

Robert LevandovskiUsman DembeleNikolo BarelaĐerar PikeLautaro MartinezRobin Gosens

Obaveštavaj me

Barselona
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara