Pedri (©Reuters)
Pedri (©Reuters)

Barselona sklopila dogovor sa Pedrijem: Pašće novi ugovor i povećanje plate

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.09.21. | 11:32

Paralelno se vode pregovori sa Kutinjom, Umtitijem i Netom oko smanjenja plate

Grca Barselona u dugovima, voda sa svih strana ulazi u poljuljani brod dok Đoan Laporta pokušava da stavi Blaugranu na zdrave noge i “otarasi se” zaostavštine njegovog prethodnika – Đozepa Marije Bartomeua. Pokušao je prvi čovek katalonskog kluba letos da zadrži na Kamp Nou Lionela Mesija – nije uspeo. Identičan ishod bio je i sa Ilaišom Moribom. Ali, u Barseloni ne odustaju od novih ugovora za buduće superstarove.

U moru loših vesti konačno se na Kamp Nouu nazire tračak nade. Označila je Barselona trojicu igrača, neumorne su glavešine katalonskog kluba u nastojanju da produže ugovore sa Pedrijem, Ansu Fatijem i Usmanom Dembeleom. Čini se da je pomak u pregovorima napravljen i da bi u mesecu oktobru Blaugrana mogla da završi veliki posao.

Izabrane vesti

Više od mesec dana čelni ljudi Barselone vode pregovore sa agentima jednog od najtalentovanijih igrača na Starom kontinentu. Pedri je među igračima koji najmanje zarađuju u Barseloni i to će se promeniti potpisivanjem novog ugovora. Naravno, u skladu sa Barseloninim mogućnostima. Pedri je navodno pristao na ponuđene uslove, veruje klupskom rukovodstvu u dugotrajni projekat obnove Barselone i udaranja zdravih temelja.

I to nije jedina lepa vest koja dopire sa Pirineja. Posle 10 meseci oporavka na teren se vraća Ansu Fati. Momku poniklom u La Masiji predviđa se blistava karijera, projektovan je za naslednika Lionela Mesija i označen kao neko ko bi trebalo da ponese desetku.

Paralelno Barselona radi i na redukovanju zarada starosedeocima. Ide po principu povuci-potegni, teže no što su Đoan Laporta i njegovi saradnici mislili da će biti. Ali, kada su Đerar Pike, Đordi Alba, Serhio Buskets i Serhio Roberto načelno pristali da im se smanji plata, očekuje se da će njihov primer slediti i Brazilci Kutinjo i Neto, ako i francuski štoper Umtiti.

Barselona planira da se uskoro ponovo sastane sa agentima trojice pomenutih fudbalera i započne novu rundu pregovora. Ipak, veliko je pitanje hoće li biti plodonosni, jer su Brazilci bili najglasniji kada je predloženo rezanje plata, zbog pandemije virusa korona. Kategorički su odbili tu mogućnost. Uhlebljenje nisu pronašli, ostali su na Kamp Nouu i nadaju se u Barseloni da će ovoga puta uspeti da ih omekšaju i tako minimalno ublaže tešku finansijsku situaciju.



tagovi

PedriBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara