Ćavi, Kuman i Martinez (©Reuters)
Ćavi, Kuman i Martinez (©Reuters)

Kumanu uvećana kazna, propušta i Atletiko - Barsa zvala Martineza, Laporta promenio ploču zbog Ćavija

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.09.21. | 19:01

Sve je spremno za smenu holandskog stručnjaka

Posle mršavih 0:0 protiv Kadiza i crvenog kartona za Ronalda Kumana svima je postalo jasno da se vreme holandskog trenera na klupi Barselone zaista bliži kraju. Zbog toga je vest da je Kumanu zvanično određena suspenzija od dva meča uzdrmala duhove na i oko stadiona Kamp Nou pošto to znači da sadašnjeg šefa struke neće biti na klupi za gostovanje Atletiku u Madridu, uz meč protiv Levantea u nedelju!

Kuman je crveni karton zaradio u petom minutu nadoknade zbog prigovora četvrtom sudiji, a u izveštaju Disciplinske komisije utvrđeno je da je to uradio na “neprikladan način, glasno i uz napuštanje dozvoljenog prostora“. Barseloni je ostavljena mogućnost žalbe, uz rizik da bi suspenzija mogla da se produži u slučaju da klub ne iznese adekvatne argumente za odbranu trenera. S druge strane Kumanovo odsustvo u naredne dve ligaške utakmice – Barselona između ima i gostovanje Benfiki u Ligi šampiona – moglo bi samo da ubrza sportski sektor da napravi promenu na klupi o kojoj se poslednjih dana glasno priča!

Izabrane vesti

Nedelja, 16.15: (1,47) Barselona (4,70) Levante (7,50)

U Španiji se pojavila vest da je Barselona već uspostavila prvi kontakt sa Robertom Martinezom. Selektor Belgije je nedavno o mogućem dolasku u Barselonu govorio iz ugla da su to “samo spekulacije i da će ih uvek biti“, ali je posle inicijalnih razgovora evidentno da postoje dobre vibracije po pitanju eventualne saradnje i da je Španac upoznao čelnike Saveza da postoji šansa da napusti Belgiju kako bi ispunio san da vodi Barselonu.

Martinez je favorit sportskog sektora, tačnije Đordija Krojfa i Mateua Alemanija, a navodno je i neko koga bi prvi čovek kluba Đoan Laporta rado video kao trenera Barselone pošto se brzo odustalo od ideje da se mandat poveri Andrei Pirlu zbog manjka iskustva i realnog trenerskog kvaliteta za rad u delikatnim uslovima.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Nije tajna da Martinez i Krojf imaju dobre odnose, mada zvanični pregovori još nisu počeli. Razlog tome je želja Fudbalskog saveza Belgije da Martinezae zadrži dok se ne završi predstojeća reprezentativna pauza, što znači da ne bi bio na raspolaganju pre 10. oktobra.

Kako katalonski Sport navodi, uprava je potpuno izgubila poverenje u Kumana, iako je Laporta već dvaput od svog dolaska davao javnu podršku Holanđaninu, pa se aktivno razmišlja o tome ko bi mogao da preuzme ekipu, ali sa ciljem da unapredi kvalitet, jer u klubu nemaju nameru da dovede novo prelazno rešenje.

Zanimljivo, Mundo Deportivo otkriva da se i ime Ćavija Ernandeza sve glasnije pominje u klupskim prostorijama poslednjih sati. Laporta prvobitno nije bio za Ćavija pošto je legendarni vezista tokom predsedničkih izbora u martu bio naklonjen protivkandidatu Viktoru Fontu. S obzirom da se u Barseloni mnogo toga okrenulo, odnosno da su rezultati protiv Granade i Kadiza ogolili istinu o tome koliko je situacija loša, Laporta je digao rampu i spreman je da prihvati Ćavijev dolazak, ako se ispregovaraju uslovi saradnje s njim. Shvata i on da je Ćavi miljenik navijača i jako poštovana ličnost u istoriji kluba i svlačionici, pretpostavka je da bi njegov dolazak napravio željenu promenu. I ne samo zbog toga...

Naime, u Kataloniji se striktno vodi računa da sledeći trener bude neko ko će ostati veran napadačkom stilu fudbala i sistemu “4-3-3“. Kuman uglavnom igra sa trojicom štopera pozadi, zbog čega je dosta kritikovan. Ćavi bi takođe mogao da utiče dodatno na forsiranje dece iz Masije, što je jedan od glavnih ciljeva Barselone. Injaki Penja, Aleks Balde, Niko Gonzalez, Riki Puć, Gavi, Ansu Fati, Aleks Koljado, plus Pedri koji je viđen kao idealni Ćavijev naslednik na terenu...



tagovi

Roberto MartinezRonald KumanBarselonaĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara